Varkaantaipale ja Kirkkotaipale (kanavakohde)

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Vierassatama
Alue
Puumala-Mikkeli
Satamanumero
4227
Koordinaatit
61°28'47.7"N 27°29'31.3"E
Yleisarvosana
Merikartta
L208
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Kappale kauneinta järvikanavamaisemaa Lappeenrannan ja Mikkelin välillä. Luonnonkaunis salmi ja "sisäjärvi", joka on kanavilla yhdistetty Suur-Saimaaseen. Varkaantaipale on rakennettu 1874-77 ja Kirkkotaipale 1875-77 oikoreitiksi Yöveden ja Louhiveden välille.

Palvelut

Palveluina kanavan eteläpäästä löytyy Kallioniemen vierasvenesatama, josta löytyvät kaikki vierasvenesatamapalvelut.

Satama

Satama löytyy Kallioniemestä, joka on esitelty toisaalla. Kallioniemen vierasvenesatama sijaitsee suojaisessa salmessa, josta löytyy laituri johon pääsee myös suurilla veneillä. Saatavilla myös polttoainetta suoraan veneeseen. Pohjoisesta tultaessa on silta, jonka korkeus on 8,5 m. Kulkuväylän syvyys kanavassa 1,7 m. Etelästä tultaessa ei korkeusrajoituksia vierassatamaan saakka ole. Kirkkotaipaleen kanavan syväys ei ole tiedossa, mutta se on syvempi kuin Varkaantaipale. Kanavan varsille ei saa pysähtyä tai pysäköidä.

Huomioitavaa

Jos olet matkalla Lappeenrannan suunnasta Mikkeliin tai päinvastoin, ei muuta reittiä kannata harkita mikäli veneesi ei ole kovin suuri. Sen lisäksi, että säästät melkoisesti matkassa ja ajassa, koet unohtumattoman kanavaelämyksen.

Veneilysaimaa suosittelee

Astuvansalmen historialliset 5000 vuotta vanhat kalliomaalaukset löytyvät kanavan eteläpuolelta vähän matkan päästä. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa niihin. Astuvansalmen satama on esitelty erikseen Veneilysaimaassa.

Kommentit

 • Moi.
  Laittakaa satamien ominaisuuksiiin valikko ’Kiinnittyminen’, millainen laituri ja tapa kiinnittyä (peräpoiju, ankkuri, paalut, aisat,…). Lisäksi erityisesti purjehtijoita kiinnostaa satamien ’Syväys’ ja kuinka paljon paikkoja tarjolla, milläkin syväyksellä.

  • Hei
   Kiitos palautteesta. Pyrin tarkentamaan satamatietoja noiden osalta.
   Antti K

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.