Kerimäki (Savonlinna)

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Palvelusatama
Alue
Savonlinna-Punkaharju ja Puruvesi
Satamanumero
4644
Koordinaatit
61°54'28.6"N 29°17'07.8"E
Yleisarvosana
Merikartta
L223
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Kerimäki on tunnettu kirkkaasta Puruvedesta ja maailman suurimmasta puukirkosta. Kerimäen satama ja kylä ovat eräs Saimaan viihtyisimpiä ja keskustassa olevat pikkuliikkeet ja kesäterassit historiallisen puukirkon ympäristössä vaikuuttavat vaativammankin venematkailijan.

Palvelut

Kerimäen kylätaajaman palvelut kauppoineen löytyvät noin 300 m päässä. Satamassa on upea uimaranta pukukoppeineen ja käymälät. Uimarannalla kannattaa käydä ihastelemassa kristallin kirkasta vettä vaikka uimaa ei menisikään. Lapsille löytyy vastarannalta suuri leikkipuisto.

Satama

Satama on L-laiturin sisäpuolella merkityillä paikoilla. Satama on suojainen mutta vettä ja sähköä ei laiturilla ole saatavilla.

Veneilysaimaa suosittelee

Kannattaa ehdottomasti vierailla historiallisessa Kerimäen kirkossa, joka on maailman suurin puukirkko. Lisäksi Kerihovin kesäterassi vieressä on eräs viihtyisimpiä, joita tiedän. Lapsille löytyy venesataman vastarannalta vähintäänkin riittävän kokoinen leikkipuisto.

Kommentit

 • Mielestäni Kerimäellä oli huoltolaituria uusittu. Septin imutyhjennyslaite oli sähkökäyttöinen ja uuden näköinen. Mielestäni hyvä parannus entiseen.

  • hi
   would it be possible to leave sailing boat over the winter on or near the harbour? Would you know if there are any other options to winter 7.20m double keeler that can stand on the keels without any additional support.
   thanks
   Milos

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.