Luikonlahti

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama
Alue
Juojärvi
Satamanumero
5350
Koordinaatit
62°55'23.3"N 28°40'51.1"E
Yleisarvosana
Merikartta
M245
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Luikonlahden satama sijaitsee Juojärvellä pitkän lahden pohjukassa. Satama on viihtyisä kyläyhdistyksen ylläpitämä keäinen kokoontumispaikka, jossa kyläläiset vaihtavat kuulumisia ja lapset voivat vaikka uida samaan aikaan. Mukava maaseudun satamakohde, jossa on kiva vierailla. Sataman keskipiste on vanha Enso Gutseitin venevaja, jossa on valmistettu ja huollettu uittokalustoa.

Palvelut

Luikonlahden satamassa on palveluina käymälä ja juomavesipiste, joka on kuitenkin kannettava veneeseen. Satamassa on myös Akselin Tupa kesäkahvila, josta saa kahvia ja pientä purtavaa.

Satama

Satama on isossa laiturissa, jonka etelä- ja pohjoispuolella on kiinnityspoijuja. Laiturin vieressä on varsin matalaa, vain noin 1,0-1,5 m vettä ja muutenkin satamaan yli metrin syväydellä on ajettava varovasti. Laiturissa on kaiteet, jotka ovat hieman tiellä maihinnousua ajatellen. Jos liikkuminen on vaikeaa, saattaa maihinnousu olla haasteellista. Kaiteissa on kuitenkin pari porttipaikkaa, joista pääsee paremmin sisään. Satamassa on myös traileriluiska.

Huomioitavaa

Kuvissa näkyvä keltainen kasvusto on siitepölyä, jota kuvaushetkellä kesäkuussa 2024 oli harmillisen paljon Juojärvellä. Vesi on satamassa puhdasta ja normaalia Juojärven vettä.

Veneilysaimaa suosittelee

Kylällä toimii aktiivinen kylätoimikunta ja varsinkin heinäkuussa järjestetään venevajassa tapahtumia. Tarkempia tietoja voi kysyä puhelimitse 045 888 2847.

Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anna arvosana
[Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

Mistä päin etsit satamaa?

Millainen kohde haussa?

Sataman ominaisuudet

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.