Bomba, Nurmes

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Palvelusatama
Alue
Joensuu-Pielinen
Satamanumero
5876
Koordinaatit
63°31'55.8"N 29°10'51.1"E
Yleisarvosana
Merikartta
R295L
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Pohjois-Karjalainen Bomban kylä on mielenkiintoinen vierailukohde ja aleella on paljon nähtävää ja ihmeteltävää Pohjois-Karjalaisesta historiasta. Bomba-talo on kylän keskus ja siihen sekä sen ympäristöön kannattaa käydä tutustumassa. Alueen uutta aikaa edustaa moderni kylpylähotelli palveluineen.

Palvelut

Bomban satamasta löytyvät hotellin ja kylpylän runsaat palvelut sekä infotauluja ja reittejä Bomban kylään ja historiaan tutustumiseksi. Alueella on paljon erilaisia käyntikohteita sekä aktiviteetteja vesiurheilusta ratsastukseen, kalastukseen ja golfiin.

Satama

Satama sijaitsee aallonmurtajan takana sijaitsevassa ponttonilaiturissa, jossa on aisapaikkoja. Laiturin uloimmassa päässä on T-osa, jossa on kylkikiinnitysmahdollisuus mutta ajo sinne on hieman ahdas aallonmurtajan ja laiturin välistä. Laituria ei ole tarkoitettu suurille veneille vaan lähinnä maksimissaan kookkaammille day cruisereille. Suuremmat veneet on jätettävä ankkuriin tai sitten pysäköitävä Nurmeksen vierasvenelaituriin, josta Bombaan on noin 3 km maanteitse. Satamassa on polttoaineenjakelupiste ja septitankin tyhjennyspiste.

Huomioitavaa

Bomban talo on kopio vuonna 1855 Jegor Bombin -nimisen miehen pojalleen Dmitri Jegorovitšille Suojärvellä rakennuttamasta talosta. Talo on rakennettu suurista ja pyöreistä tasapaksuisista hirsistä pitkin sulkanurkin ilman, että on käytetty yhtään rautanaulaa tai minkäänlaisia rautaisia sideosia. (Lähde: Wikipedia)

Kommentit

 • Oltiin kaksi yötä heinäkuussa Bomban venesatamassa ja tykättiin kovasti. Meillä 8,5×3,5m vene mahtui oikein hyvin laiturin aisapakoille, syväyttä tosin vain 1,2m. Nyt Bomballa myös abc-tankkausasema. Laiturit on tukevat ja uudet. Vieressä hiekkaranta sekä kaikki Bomban palvelut frisbeegolfratoineen ja minigolfeineen, joten tekemistä riittää lapsiperheillekin hyvin. Ensimmäinen yö on satamassa ilmainen ja sen jälkeen alle 10€/yö. Meidän lisäksi yötä oli vain yksi vene ja paikkoja olisi 8:lle.
  Mykava vaihtelua luonnonsatamille.
  Iso suositus meidän perheeltä!

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 1 Keskiarvo: 5]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.