Koivukanta (Jori Hokkasen satama)

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama
Alue
Puumala-Savonlinna
Satamanumero
4505
Koordinaatit
61°49'12.9"N 28°43'51.7"E
Yleisarvosana
Merikartta
L225
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Koivukannan retkisatama valmistui lokakuun 5. päivä vuonna 2001, jolloin Pidä Saaristo Siistinä ry, Järvi-Suomen aluepäällikkö Jori Hokkanen siirtyi eläkkeelle. Satama on huomionosoitus Jori Hokkasen työlle siitä, mitä Hän on saanut aikaan vuodesta 1985 jolloin Saimaalle perustettiin ensimäinen retkisatama. Nykyisin satamia on jo noin 200 kpl. Satama on myös ensimäinen Järvi-Suomen liikuntaesteisille tarkoitettu retkisatama. Sataman rakennutti Antti Kaipainen, joka toimi tuolloin Pidä Saaristo Siistinä ry:n aluepäällikkönä.

Ympäristö

Pitkällä Pihlajavedellä, Kallioiden ja havumetsien täyttämissä lukuisissa lahdenpuokamissa riittää ihailtavaa.

Palvelut

Palveluina Koivukannasta löytyy jätepaikka, grillikatos, nuotiopaikka, inva-käymälä sekä maantieyhteys Savonlinnaan ja traileriluiska. Matkaa Savonlinnaan on noin 13 km.

Satama

Satama sijaitsee suojaisassa poukamassa, mutta poukaman suu avautuu Saimaan syväväylälle jossa on vesiliikennettä sesonkiaikana runsaasti. Koivukannassa on kuitenkin 18 m pitkä ja tukeva betoniponttoonilaituri johon voi kiinnityä tukevasti.

Huomioitavaa

Satama on tehty myös liikuntaesteisille ja sinne pääsee myös autolla perille saakka. Vieressä liikennöivä Koivukannan lossi liikennöi ympäri vuorokauden ja se saattaa aiheuttaa meluhaittaa varsinkin tyyninä kesäöinä, jolloin lossin ääni kuuluu veneeseen selvästi.

Lisätietoja

Sataman omistaa Metsähallitus ja huollosta vastaa Pidä Saaristo Siistinä ry.

Veneilysaimaa suosittelee

Pihlajavedellä, noin 3,5 mailin päässä itään, on Varisluodon majakka, joka on Saimaan ensimmäinen loisto. Loisto otetiin käyttöön 14.9.1884.

Kommentit

 • Koivukannanniemen kärjessä on vedenalainen kivi, jota ei ole merkitty karttoihin. Niemi kannattaa kiertää hiukan kauempaa.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 2 Keskiarvo: 4.5]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.