Mikkeli

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Vierassatama
Alue
Puumala-Mikkeli
Satamanumero
4259
Koordinaatit
61°41'17.3"N 27°16'55.0"E
Yleisarvosana
Merikartta
L209
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Historiallisen Mikkelin elävä keskusta ja kuuluisa Mikkelin tori ovat vain 500 m päässä satamasta, josta johtaa opastettu reitti ylikulkutunneliapitkin, joka päätyy suoraan Mikkelin torille. Mikkeli on Etelä-Savon pääkaupunki ja sillä on vahva paikkansa Suomen historiassa. Mikkelin torilla voi aistia tätä historiaa mutta myös nykyaikaa löytyy kauppakeskusten muodossa.

Palvelut

Mikkelin vierasvenesatamasta löytyvät kaikki palvelut. Sähköjen osalta tätyy kuitenkin varautua, että niitä ei veneeseen suoraan ole saatavilla. Satamatoimisto löytyy noin 150 m päästä keltaisesta rakennuksesta, jossa sijaitsevat myös suihku ja peseytymistilat ym.

Satama

Vierasvenepaikat sijaitsevat ravintolalaivan vieressä olevassa välikössä. Ravintolalaiva saattaa aiheuttaa ajoittasita häiriötä rauhallisuutta kaipaavalle. Satamapaikat eivät ole myöskään lukittuja vaan ovat avoimesti kulkureitin varrella. Mieleen tulee keski-eurooppalainen kaupunkiveneily, jossa veneet ovat samalla tavalla pysäköitynä "kadun varteen" ja liittyvät näin sataman muuhun elämään ilman sen suurempia rajapintoja.

Huomioitavaa

Satamassa on leikkipuisto lapsille aivan vieressä. Satamassa on hyvät parkkiyhteydet ja matkakeskus on aivan vieressä ajatellen esim. miehistönvaihtoja. Keskustaan on noin 500 m matkaa.

Veneilysaimaa suosittelee

Mikkelin keskusta on osa Suomalaista historiaa ja historiallisiin kohteisiin kannattaa käydä tutustumassa. Niitä on runsaasti ja niistä löytyy tarkemmin tietoa internetistä. Mikkelin keskusta on myös hyvä shoppailupaikka.

Kommentit

 • Mikkelin satamasta löytyy kuin löytyykin asiointilaituri, vaikka missään sataman opastaulussa ei siitä ole mainintaa. Torille kahville menevät voivat kiinnittyä kahvilan viereisen altaan reunalle paalupaikkoja vastapäätä (satamaan tullessa suuntaa oikealle).

 • Todella epäselvät laituripaikat vierasveneitä ajatellen eikä satama itsessään houkuttele enää toista kertaa käymään.

 • Minne voi Mikkelissä jättää veneen viikoksi. Emme tarvitse mitään palveluita. Mitä venepaikka maksaa?

  • Hei. Pidempiaikaiseen mutta väliaikaiseen pysäköintiin voisi kaupungin sataman lisäksi kysyä paikkaa Kyyhkylän kartanon satamasta. Veneilysaimaassa on satamatiedot. Satama sijaitsee muutaman kilometrin päässä Mikkelin keskustasta.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 3 Keskiarvo: 2]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.