Joensuu, keskusta

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Palvelusatama
Alue
Savonlinna-Joensuu
Koordinaatit
62°35'45.8"N 29°45'44.3"E
Yleisarvosana
Merikartta
V263
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Joensuu on Pohjois-Karjalan vireä pääkaupunki. Keksustan satama sijaitsee Suvantosillan vieressä vain 200 m päässä ydinkeskustasta. Keksustan satamassa on myös laivalaituri, jossa paikalliset risteilyalkset ja muut liikennöivät aika ajoin. Satama on kaunis Pohjois-Karjalalainen satamapuisto ravintoloineen ja terasseineen. Sataman vieressä on kanootti yms. vuokrauspiste.

Palvelut

Sataman palvelut löytyvät viereisestä satamapaviljongista, Kesäravintola Tuulaakista, jossa on WC:t, peseytymistilat sekä ravintolan palvelut.

Satama

Laituri on tukeva ponttonilaituri. Laiturissa on poijut sekä tolpat kiinnittymistä varten. Sisäpuolelle mahtuu kyljittäin pienemmällä veneellä. Satamassa ei ole suoraan vettä ja sähköä laiturille.

Huomioitavaa

Ohiajava liikenne saattaa aiheuttaa häiriötä.

Veneilysaimaa suosittelee

Pohjois-Karjalan pääkaupungissa vieraillessa kannattaa ehdottomasti pistäytyä Pohjois-Karjalan museossa Carelicumissa. Se on vain noin 300 m päässä satamasta.

Kommentit

 • Hyvä kokemus!
  Mahtava sijainti, ystävällinen henkilökunta, tukevat laiturit jossa mahdollisuus sähköön, veteen ja imutyhjennys. Tuulaakissa wc:t ja suihku (+2€).
  Sillan avaus Joensuun kutsukanava #11
  Vahva suositus.

 • Matkustajasatamaan mennään Pyhäselältä nykyisin avattavan sillan ali (suljettuna 3,4 m). Tällä kertaa siltamestari kuunteli vain kanavaa 16.

  Matkustajasataman laiturin kylkikiinnityspaikka on hintava (36 €), mutta siihen kuului sähkö. Varsinaiseen vierasvenelaituriin on hankala mennä vähänkään isommalla veneellä.

  Toimiva septipumppu ja vettä saatavilla.

  Ympäristö on rauhaton, mutta sopii karaoken ystäville. Musa ja ilonpito satamassa jatkuu ainakin kesälauantaisin pitkälle aamuyöhön.

  Lyhyt matka ostoksille ja kaupungin palveluiden äärelle.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 2 Keskiarvo: 2.5]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.