Savonlinnan Haislahti

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Palvelusatama, Vierassatama
Alue
Puumala-Savonlinna, Savonlinna-Punkaharju ja Puruvesi
Satamanumero
4528, 4529
Koordinaatit
61°52'05.0"N 28°52'23.6"E
Yleisarvosana
Merikartta
L218
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Haislahti on todellinen veneilijän palvelukeskus ja tavaratalo, vaikka polttoainejakelu Haislahdessa loppuikin vuonna 2022. VS-Marin on edelleen kuitenkin kaikkien Saimaan veneilijöiden tuntema venehuoltokeskus. Vastapäätä oleva City-Market on toiminut veneilijöiden muonittajana jo kymmeniä vuosia ja vuonna 2020 Haislahden pohjukkaan on tullut kauppalaituri, josta on vain 100-200 metriä Savonlinnan keskustan kauppoihin ja tavarataloihin. Myös Motonet löytyy noin 10 min kävelymatkan päästä. Väittäisin, että Savonlinnan Haislahti ja -keskusta yhdessä muodostavat erään Suomen monipuolisimmista veneilijän palvelukeskuksista, jota ilman Savonlinnan veneily ei olisi Savonlinnan veneilyä.

Palvelut

Haislahden vierasvenesatama on VS-Marinin yhteydessä. Vierasvenesatamassa on kaikki vierasvenesataman palvelut saatavilla paitsi polttoaineenjakelu. Lisäksi Haislahdessa on pilssivesi-imuri. Muuten Savonlinnan keskustan kaupalliset palvelut tukevat Haislahden tarjontaa.

Satama

VS-Marinin vierasvenesatamassa on tukeva laituri ja poijupaikat. Kauppalaitureissa on poiju tai paalukiinnitys. Satamat ovat avoimia etelätuulille. Kauppalaiturit ovat tarkoitettu lähinnä väliaikaiseen pysäköintiin asiointia varten.

Huomioitavaa

Haislahdessa on ajoittain vilkas liikenne sesonkiaikana ja navigointi vaatii tarkkuutta vahinkojen välttämiseksi.

Veneilysaimaa suosittelee

Haislahden pohjukassa on myös asiointilaituri. Se on tarkoitettu asiointiin keskustan liikkeissä ja lyhentää mukavasti kävelymatkaa pääkadulle.

Kommentit

 • VS-Marinin vierasvenelaiturissa ei juuri palveluita enää. WC+ suihku auki ma-pe 9-16. Pesukonettakaan ei päässyt pe iltana/la aamuna käyttämään. Sähköä saa laiturilta.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 1 Keskiarvo: 5]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.