Annikinniemi

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama
Alue
Puumala-Savonlinna
Koordinaatit
61°44'21.5"N 28°31'57.8"E
Yleisarvosana
Merikartta
L216
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Annikinniemi on kaunis laguni, jossa heikkaharju ympäröi laguunin reunoja. Laguunin reunoilla on kaunista mäntymetsää ja polkuja, joita pitkin on mukava kävellä laguunin reunoilla. Pienen sisäjärven vastapainoksi pojoiseen aukeaa suuri selkä ja se tuo mukavasti avaruutta laguuniin ja hiekkaharjulle.

Palvelut

Annikinniemestä löytyvät käymälä, laavu sekä nuotiopaikka.

Satama

Satama on aivan laguunin pohjassa. HUOM! Laguuniin mentäessä on laguunin suun kohdalla, kaislikoiden välissä, kaikkein matalinta. Suositeltava reitti kulkee enemmän etelän puoleisella rannalla mutta eteneminen on tehtävä todella varovasti kaikuluotainta hyväksikäyttäen. Paikoitellen vettä on vain noin 2,0 metriä mutta matalan alue on lyhyt matka sisääntuloväylällä. Mikäli siitä selviää niin laguunissa vettä on 5-10 metriä ja laiturissakin noin 3 metriä. Pienillä purjeveneillä, joissa ei ole kovin suuri syväys saattaa laguuniin päästä kun varovasti etenee. Laituri on tukeva betoniponttonilaituri mutta poijuja ei ole. Näin ollen perä on laitettava ankkuriin mikäli veneitä on useampi. Satama on suojassa kaikilta tuulilta.

Huomioitavaa

Laguunin reunoilla on paljon mökkejä. On syytä huomioida yksityiset mökit ja alueet kun alueella liikku tai oleskelee.

Kommentit

 • Niemi oli todella kaunista mäntymetsää ja auringonlasku Annikinselän puolella oli todella hieno! Kuvien perusteella odotimme hiekkarantaa, mutta ilmeisesti kuvat ovat otettu kevätkesästä 2021 jolloin männyn siitepölyä oli rannoilla suuria määriä 🙂 Lasten uintiin soveltuva ranta löytyi kuitenkin Annikinselän puolelta noin sadan metrin päästä laiturista. Satamaan pääsi ongelmitta sivuston ohjeiden mukaan (syväys 1,2m). Yötä paikassa vietti meidän kanssa neljä venettä joista jokainen oli paikalla ensimmäistä kertaa tämän sivuston houkuttelemana!

 • hieno paikka. huussia ja laavua en löytäny, pitää ens kerralla tehä laajempi kierros ympäristöön …

  • Vessa n. 100 metriä laiturilta vasempaan. Näkyy laiturille hyvin👍 Laavu löytyy vessan takaa hetikohta.

 • Kenenköhän vastuulla Annikinniemen huolto on?
  Kesäkuussa 2022 ei huussissa ole yhtään kuiviketta.

 • Pääsimme Annikinniemeen hyvin näillä ohjeilla, mutta pois tullessa vene karahti kivelle. Kävi hyvä tuuri, kun jäimme köliraudan päälle keikkumaan tasaiselle. Vieressä rannan puolella oli korkeampi kivi, johon 5tn törmääminen olisi jo tehnyt vahinkoa. Kivet löytyy paikasta 61°44,2135”N, 28°31,5044”E. Toiseen suuntaan mennessä ajoimme niistä ohi muutama metri etelään ahvenvitikon yli. Ym. kivistä länteen nähtiin vielä yksi suhteellisen pinnassa oleva kivi. Eli kaiun lisäksi kannattaa Annikinniemeen mennessä tähystellä kiviä.

  Syväystä meillä 1,35, mutta pienemmälläkin noihin osuu.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 1 Keskiarvo: 3]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.