Kaita

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama
Alue
Savonlinna-Kuopio Varkauden reitti
Satamanumero
4838
Koordinaatit
62°25'28.0"N 27°55'03.9"E
Yleisarvosana
Merikartta
M231
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Varkauden ja Leppävirran puolessavälissä sijaitseva todella rauhallinen ja viihtyisä sekä kaunis saaristo syväväylältä itään, jossa voi aistia myös hitusen historian havinaa Saimaan vesiliikenteestä. Kaidassa "hermo" lepää ainakin maisemien puolesta.

Palvelut

Kaidasta löytyy sauna, käymälä, polttopuita, nuotiopaikka sekä jätepiste.

Satama

Kaidan satamaan johtaa viitoitettu väylä suoraan syväväylältä. Pitkä ja tukeva laituri mahdollistaa pääsyn satamaan suurillakin aluksilla. Satama on myös suojassa kaikilta tuulilta.

Huomioitavaa

Sauna on jo pari kymmentä vuotta vanha mutta edelleen hyväkuntoinen ja käytössä. Kaita on varkautelaisille ja leppävirtalaisille todellinen "onnenpotku" jossa varmasti kaikki viihtyvät. Kannattaa ehdottomasti poiketa ohiajaessa.

Veneilysaimaa suosittelee

Leppävirralta Unnukan satamasta löytyy Iittalan Outlet myymälä, jossa on myös saatavilla Fiskarsin ja Hackmanin tuotteita. Kannattaa poiketa. Unnukasta löytyy myös Kalmanlahden taistelun 1808 muistonmerkki. Kaidan satamaan mennessä reitti kulkee vanhan, puoliksi uponneen lotjan ohi, jonka historia liittynee oman arvioni mukaan Leppavirralla 1900-luvun alussa olleeseen vilkkaaseen puutavaraliikenteeseen. Niin tai näin, niin lotjalle kannattaa tehdä apuveneellä vaikka lasten kanssa seikkailumatka, joka ei varmasti hevin unohdu mielestä.

Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anna arvosana
[Arvioita: 2 Keskiarvo: 3.5]

Mistä päin etsit satamaa?

Millainen kohde haussa?

Sataman ominaisuudet

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.