Paimensaari

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama
Alue
Savonlinna-Kuopio Heinäveden reitti
Satamanumero
5285
Koordinaatit
62°37'20.9"N 28°21'49.0"E
Yleisarvosana
Merikartta
M241
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Paimensaaren retkisatama sijaitsee saaressa, jossa sijaitsee historiallinen, vanhan ajan tila, jota on asutettu vuosikymmeniä sitten. Kaunis niemenkärki, kauniin Heinäveden reitin varrella. Pala Suomalaista maaseutuhistoriaa. Eräs suosikeistani Saimaalla.

Palvelut

Paimensaaren retkisatamasta löytyvät tulipaikka, polttopuita, käymälä, infotauluja sekä luontopolku ja itse Paimensaaren tila, jossa on myös nykyisin runsaasti lampaita nähtävillä.

Satama

Satama sijaitsee kaunissa niemenkärjessä, jossa on poijuja 4 kpl. keulan voi ajaa kallioon saakka, jossa on rantautumisen helpottamiseksi laitettu pöllit, joihin on hyvä astua veneestä. Keulan saa kiinni kalliolenkkeihin.

Huomioitavaa

Koiria ei sataman ulkopuolelle saa viedä, koska saaressa on runsaasti tilan lampaita vapaana laiduntamassa. Asiasta on myös maininta kylteissä satama-alueella.

Kommentit

 • Retki maatilalle kannattaa. Ja erityisesti perehtyä opastauluihin joista alkaa hahmottua viimeisten asukkaiden elämää ja kivirakenteiden synty

 • Lasten lasten kanssa käytiin muutama vuosi sitten ja kierrettiin maatila jossa erityisesti lampaat viehätti lapsia. Vuonna 2010 60 vuotipäivän jälkeen tultiin ensimmäiseen pysähdyspaikkaan Paimensaareen yöksi poijuun. Muistona on ukkoset jotka välillä on ajanut lähtemään Levälahden laituriin yöksi.

 • 19.7. 2023 Paimensaaressa oli nyt 2 poijua kiinnittymiseen. Mahtava luontokohde, näiden sivustojen ansiosta tänne, kuten moneen muuhunkin kohteeseen ollaan osattu tulla. M/Y Sofie, Lpr

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 1 Keskiarvo: 4]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.