Savonsaaret

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama
Alue
Savonlinna-Punkaharju ja Puruvesi
Satamanumero
4616
Koordinaatit
61°43'25.4"N 29°21'24.7"E
Yleisarvosana
Merikartta
L221
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Punkaharjun eteläpuolella näkyy vielä Puruveden vaikutus veden kirkkauteen. Savonsaaret on satamapaikka niille, jotka haluavat nauttia Puruveden kirkkaudesta ja Savonlinnan Pihlajaveden maisemista. Saari on kivikkoinen ja rannat hieman vaikeakulkuiset mutta saaren keskellä on kaunista kanervan peittämää kalliopintaa.

Palvelut

Savonsaaressa on palveluna puuliiteri, tulipaikka ja käymälä.

Satama

Satama on jyrkkä kallioranta ja poijuja ei ole. Ankkurointi onnistuu niemenkärjen molemmille puolille mutta pohjoispuoli on hieman suojaisampi. Joskin vastarannalla on melko lähellä mökki. Satamaan pääsee myös suurilla veneillä. Satama on avoin länsi- ja luoteistuulille.

Veneilysaimaa suosittelee

Saaren etelärannalla kannattaa käydä ihmettelemässä luonnon rakentamaa rivinteerinkiä kallion ja veden rajaan. Todella hienosti toteutettu ja mielestäni varsin upea kivireunus joka erottaa kallion ja veden toisistaan. Myös Punkaharju on aivan lähellä ja kaikki sen mielenkiintoiset kesämatkailukohteet. Punkaharjulta pääsee mm. Taidekeskukseen, kesämaahan ja kuuluisaan Hotelli Punkaharjuun. Matkailunähtävyyksiin kuuluva myös Suomen metsämuseo ja metsätietokeskus LUSTO, joka sijaitsee myös lähellä.

Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anna arvosana
[Arvioita: 2 Keskiarvo: 2.5]

Mistä päin etsit satamaa?

Millainen kohde haussa?

Sataman ominaisuudet

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.