Pitkäsaari, Heinäveden reitti (pohjoispuoli)

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Luonnonsatama, Retkisatama
Alue
Savonlinna-Kuopio Heinäveden reitti
Koordinaatit
62°18'31.2"N 28°44'46.4"E
Yleisarvosana
Merikartta
M249
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Koloveden kansallispuiston maisemissa sijaitseva saari, jossa sijaitsee retkisatamia niin kanoottimatkailijoille kuin veneilijöille. Koloveden kansallispuiston maisemat ovat niitä kuuluisia Heinäveden reitin maisemia.

Palvelut

Sataman palvelut sijaitsevat noin 50 m päässä saaren eteläpuolella. Retkisataman rakenteet ovat yhteisiä eteläpuolen sataman kanssa. Pitkäsaaressa ovat palveluina nuotiopaikka, polttopuita sekä käymälä ja infotauluja.

Satama

Satama sijaitsee erittäin jyrkkien kallioiden juuressa, jossa on kolme poijua ja kalliolenkit kiinnittymiseen. Mikäli on vähänkin liikkumisessa rajoitteita, ei satamaa voi suositella rantautumiseen vaan tulisi käyttää eteläpuolen rantaa saaren toisella puolella. Satama on avoin luoteis-kaakkoistuulille. Satama soveltuu pääasiassa veneilijöille, jotka eivät halua kiinnittyä varsinaiseen retkisatamaan ja etsivät rauhallisempaa paikkaa. Satama soveltuu mahdollisesti paremmin suuremmille aluksille, joissa on korkea keula ja portaat.

Huomioitavaa

Kalliot ovat korkeat ja liukkaat. Lapsia ei saa päästää kallioille. Kaikessa liikkumisessa on noudatettava suurta varovaisuutta. Koloveden kansallispuisto alkaa saaren itäpuolella, jossa moottoriveneily on ehdottomasti kielletty.

Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anna arvosana
[Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

Mistä päin etsit satamaa?

Millainen kohde haussa?

Sataman ominaisuudet

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.