Leppävirta, Unnukka

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Vierassatama
Alue
Savonlinna-Kuopio Varkauden reitti
Satamanumero
4846
Koordinaatit
62°29'18.6"N 27°46'17.1"E
Yleisarvosana
Merikartta
M231
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Leppävirran Unnukan satama on valoisa satama lähellä Leppävirran keskustaa. Satamassa sijaitsee Unnukka, joka on kuuluisa merkkimyymälöistään. Lisäksi pihassa löytyy lasten leikkikenttä pienimmille veneilijöille.

Palvelut

Unnukan satamasta löytyvät lähietäisyydeltä kaikki Leppävirran keskustan palvelut sekä erityisesti Vesileppis-kylpylä, jossa voi piipahtaa vaikka sadepäivänä. Unnukka on palvelukeskus, jossa ainakin Iittalan Outlet-myymämälä vetää kävijöitä puoleensa. Samasta paikasta löytyvät myös Fiskarsin ja Hacmanin tuotteet sekä kahvila ravintola Eben, jossa on saatavilla minikeittiö asiakkaiden käyttöön sekä muita mukavia puoteja. Sataman läheisyydessä sijaitsee myöäs kylpylä Vesileppis.

Satama

Satamassa on tukeva laituri ja poijupaikat. Sähköä ja juomavettä on saatavilla laituriin ja satamassa on myös septityhjennys. Satama on melko avoin kaakkoistuulille mutta muuten suojainen ja sinne pääsee suurellakin veneellä.

Huomioitavaa

Leppävirralta löytyy myös syväväylän varrelta, niemen toiselta puolelta, polttoainejakelu, septityhjennys sekä juomavesi.

Veneilysaimaa suosittelee

Satamassa sijaitsevassa ympyrän mutoisessa, punaisessa tiilirakennuksessa sijaitsevat Leppävirran Unnukan matkailukeskus, Iiittalan Outlet myymälä sekä muitakin mukavan oloisia puoteja. Mukava vierailukohde.

Kommentit

 • Tervehdys

  Eikös tässä Kalmalahden laiturissa ole vesi ja sähkö ja septikin. Tosin septintyhjennysletku on liian lyhyt jos sattuu isohko vene ??

  Viime kesänä ainakin vesi ja septi toimivat. Sähköstä en tiedä kun ei ollut tarvetta, mutta kyllä sieltä mielestäni niitä pistoketolppia on ainakin aiemmin löytynyt

  • Hei. Kiitos tarkennuksesta. Varmistan nuo palvelut vielä Leppävirralta ja päivitän sivustolle.

   • Sähköt löytyy Unnukan laitureista. Ensimmäinen laituri päiväkävijöille (ei sähkö). Muissa sähköt.
    Uusi septitankki tulossa ennen kesäkautta 2021. Veneljöiden taukotilassa pesukone ja kuivausrumpu (toimivat 2€ kolikolla) sekä suihkutilat. Oven avaus QR-koodilla (12€) tai soittamalla kyseiseen numeroon. Oven sisäpuolella avain, minkä voi napata matkaan laiturimaksun suorittamisen jälkeen. Matkailukeskus Unnukassa kahvila-ravintola, Iittala Outlet ja sisustusliike Via Paula. Tien toisella puolella Lidl ja Teboil.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.