Ilkonsaari (eteläinen)

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama
Alue
Lappeenranta-Puumala
Satamanumero
4119
Koordinaatit
61°12'34.9"N 28°17'48.7"E
Yleisarvosana
Merikartta
L204
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Tsasounien ja kappelien saari suurten selkien keskellä. Vehreä saari, jossa etelä ja pohjoispuolella upeat hiekkarannat grillipaikkoineen. Ensimmäinen "keidas" matkalla Lappeenrannasta Puumalaan. Sopii erinomaisesti päivän retkille ja uintiin. Paikka kuuluu Geopark kohteisiin. Paikka on täynnä mielenkiintoista nähtävää.

Palvelut

Ilkonsaaren eteläsatama on esteetön satama. Ilkonsaarten retkisatamasta löytyvät grillikatoksen lisäksi inva-käymälä ja jätepiste sekä runsaasti infotauluja.

Satama

Satamassa on jykevä raskasbetonilaituri, johon myös risteilyalukset kaupungeista kiinnittyvät. Satama on toteutettu myös liikuntaesteisille ja tuleekin huolehtia, että oma vene ei estä risteilyliikennettä laituriin. Satamassa ei kuitenkaan ole poijuja. VAROITUS! Eteläsatamaa lähestyttäessä pohjoisesta täytyy huomioida merikorttiin merkityt kivet JA PITKÄ NIEMENKÄRKI, joka on monesti veden alla. Niemenkärki näkyy lähestymiskartassa. Rannat ovat avoimia tuulille, joten yöpymiseen en paikkaa suosittele.

Veneilysaimaa suosittelee

Ilkonsaari on ainutlaatuinen paikka, jossa voi tutustua itäisen kirkon perinteisiin ja arkkitehtuuriin. Saaressa on viisi ortodoksista tsasounaa eli kappelia tai pientä kirkkoa, jotka on toteuttanut Saimaan Skiitta r.y. Kukin pyhäkkö on nimetty toimivan luostarin ”skiitaksi” eli sivuluostariksi. Kappelien esikuvat on valittu merkittävistä luostareista kristinuskon etenemisreitin varrelta Bysantista, Välimeren alueelta Pohjolaan Jäämerelle saakka. Ortodoksikirkon perinteen mukaisesti pyhäköt nimetään jonkun pyhän henkilön tai tapahtuman muistolle. Skiittasaaren tarkoitus on tuoda syvällistä sisältöä ja virkistystä Saimaan vesillä purjehtiville. Ilkonsaaren pyhäköt ovat kaikille avoimia hiljentymispaikkoja. (Lähde: Ilkonsaaren opastaulu)

Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anna arvosana
[Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

Mistä päin etsit satamaa?

Millainen kohde haussa?

Sataman ominaisuudet

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.