Muuruvesi, Kurikkalahti

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Palvelusatama, Retkisatama
Alue
Tahkon vesireitti
Satamanumero
5131
Koordinaatit
63°00'35.7"N 28°12'53.5"E
Yleisarvosana
Merikartta
M236
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Kylän päässä sijaitsee Muuruveden Kurikkalahden venesatama. Punainen tupa, kylämiljöö ja siistit paikat sekä näkemisen arvoinen maisema Muruvedelle luovat unohtumatonta tunnelmaa leppoisaa yhdessäoloa. Mielestäni Saimaan alueen kaunein vierasvenesatamalaiturimiljöö.

Palvelut

Muruveden satamasta löytyvät jätehuolto ja käymälät. Lisäksin eräs, tai ehkä jopa Saimaan kaunein grillikatos, jossa kivi- ja puurakentamisella on saatu aikaan varsin onnistunut ja ainutlaatuisen hyvännäköinen kokonaisuus. Lisäksi palveluna löytyy infotauluja ja kesäisin satamakahvila Muru on avoinna.

Satama

Satamassa on kiinteä laituri, johon voi laittaa kylkikiinnityksellä 1-3 venettä mukavasti, hieman koosta riippuen. Kiinnitys tapahtuu tukeviin pollareihin. Satamassa on myös traileriluiska.

Huomioitavaa

Iltaisin satamassa on mukavasti vilskettä kun vetouistelijat nostavat ja laskevat satamassa veneitään. Joskus jopa näkee kunnon saaliita. Rantakahvila Muru on yleensä kesäisin avoinna noin 6 vko ajan, alkaen juhannnuksesta.

Veneilysaimaa suosittelee

Laituri on kaunis kokonaisuus ja jo sellaisenaan nähtävyys. Tämä laituri on mielestäni Saimaan kaunein laiturikokonaisuus eikä "vain" pelkkä laituri tai pakollinen veneen kiinnityspaikka. Samoin grillikatos on Saimaan kauneimpia. Tunnelmaan pääsee kun kuvittelee hyvän illallisen valmistamisen upeassa grillikatoksessa ystävien kanssa ja sitten laiturin pöytään yhdessä syömään veneiden keskelle auringon laskiessa tyynenä kesäiltana. Jos tällainen tuntuisi mukavalta kesälomapäivältä niin Muuruveden satamassa se onnistuu. Mikäli kesäkahvila on auki niin siinä kannattaa myös pistäytyä.

Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anna arvosana
[Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

Mistä päin etsit satamaa?

Millainen kohde haussa?

Sataman ominaisuudet

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.