Hietasalo

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama
Alue
Savonlinna-Kuopio Varkauden reitti
Satamanumero
4918
Koordinaatit
62°51'02.7"N 27°45'20.9"E
Yleisarvosana
Merikartta
M234
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Vehreä ja valoisa mäntymetsikkö, Kallaveden ja kenties koko pohjoisen Saimaan upeimmilla hiekkarannoilla, tarjoaa mukavia metsämaisemia ja riittävästi hiekkarantaa vaativammallekkin kävijälle.

Palvelut

Palveluina Hietasalosta löytyy useita tulipaikkoja, käymälä, infotaulu ja jätepiste.

Satama

Hietasalon satama on länteen päin avoin, joten se ei välttämättä sovellu yöpymiseen. Varsinainen venesatama sijaitsee hiekkarannan eteläpäässä kaislikon reunassa. Satamassa on betoniponttonilaituri sekä poijut. Pohjoispäässä sijaitsee tilapäiseen kiinnitttymiseen soveltuva kiinteä laituri, joka on varsin matala suuremmille veneille. Laituri on muuten ammattiliikenteelle varattu. Kesällä 2023 venelaituri oli vielä osittain rakennusvaiheessa.

Huomioitavaa

Ympäristöä katsellessa ei voi kuin ihastella osaa kauneimmasta Saimaasta. Kirkas vesi ja hiekkaranta, joka aukeaa länteen päin, tarjoaa auringon palvojille kaikki elementit onnistuneeseen lomanviettoon.

Veneilysaimaa suosittelee

Hietasalossa sijaitsee todennäköisesti Saimaan suurin grillikota. Kota on matkailunähtävyys jo itsesään mutta on samalla myös avoinna ja yleisessä käytössä. Kodassa voikin käydä paistamassa vaikkapa makkarat ja odotellessa ihastella savolaista hirsityön laatua. . Hietasalon vastapäätä löytyy Jynkänlahti. Lahdessa on Jynkän taistelun muistomerkki, joka on perustettu 1994 Jynkänlahden 15.3.1808 taistelun muistoksi. Vastapäätä löytyy myös Rauhalahti. Katiskaniemellä on uittovaijereiden jäänteitä sekä väitteiden mukaan maailman suurin savusauna jätkänkämpän yhteydessä. 1950-luvulta. Sauna ei ole käytössä enää.

Kommentit

 • Rauhalahden jätkänkämpän savusauna on käytössä mikäli koronarajoitukset antaa periksi.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 1 Keskiarvo: 3]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.