Linnasaari, Puruvesi

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Luonnonsatama
Alue
Savonlinna-Punkaharju ja Puruvesi
Satamanumero
4692
Koordinaatit
62°00'15.8"N 29°37'08.7"E
Yleisarvosana
Merikartta
L224
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Puruvesi on edelleenkin maailman kirkkaimpien vesistöjen joukossa. Vesi on Linnasaaressa kristallin kirkas ja upea hiekkainen laguuni houkuttelevat uimaan. Elokuun alku on parasta aikaa Puruveden matkailuun. Kaukana kaikesta ja keskellä upeaa luontoa.

Palvelut

Linnasaaressa on kaksi satamaa. Retkisatamassa laguunin toisella laidalla löytyvät palveluina puuliiteri, grillikatos ja käymälä. Laguunin pohjukassa olevassa luonnonsatamassa on nuotiopaikka.

Satama

Satama sijaitsee luonnonkauniin laguunin pohjukassa. Ei laitureita, mutta hiekkarannalle voi ajaa reippaasti. Laguuni on suojassa kaikilta tuulilta. Sisäänajo laguuniin tapahtuu laguunin päädysstä viitoitettua väylää pitkin. Laguunin keskellä on noin 10-15 m vettä, joten ankkuriköydellä saa olla pituutta reilusti.

Veneilysaimaa suosittelee

Linnasaaresta, muutama maili Hummonselälle päin, löytyy Mantsin matalikko, joka on eräs Saimaan luonnon ihmeitä. Korkean veden aikana matalikko ei ole näkyvissä mutta sitä kannattaa käydä vilkaisemassa vaikka muutenkin. Isolla veneellä matalikolle ei pääse lähellekkään.

Kommentit

 • Hei, tietääköhän joku, voiko Linnasaaren laguuniin johonkin kohtaan ankkuroitua moottoripurrella (syväys 1,4 m) niin, että saisi keulaköydet rantapuihin ja keulatikkailta pääsisi sitten suoraan rantaan kuivin jaloin? Vai tuleeko hiekkapohja vastaan kölin alla jo kauempana rannasta?

  • Hei, Jos keulassa ei ole tuo maksimisyväys niin laguunin oikean puoleinen ranta on jyrkkä. Sinne voisi kiinnittyä kun vähän etsii sopivaa kohtaa. Retkisataman kohta kannattaa myös katsoa. Se jyrkkenee nopeasti myös ja keulan voi ajaa hiekkaan.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.