Heinävesi

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Vierassatama
Alue
Savonlinna-Kuopio Heinäveden reitti
Satamanumero
5388
Koordinaatit
62°26'18.8"N 28°38'17.4"E
Yleisarvosana
Merikartta
M248
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Heinäveden vierasvenesatama on Kermajärven rannalla noin 1 km päässä Heinäveden keskustasta. Satama on viihtyisä oleskelupaikka ja siksi paikalliset käyvät usein siellä viettämässä aikaansa. Heinäveden satamassa laiturien ja venepaikkojen määrä hämmästyttää. Mutta se kertoo vain, että veneily on keskeinen osa Heinäveden kesää.

Palvelut

Heinäveden satamasta löytyvät grillikatos, satamatoimisto, WC, pesutilat ja jätepiste sekä infotaulu. Veneilijoiden käytössä on sähköpyörät satamassa, joilla pääsee asioimaan kylällä. Satamassa toimii myös kahvila sekä erikoisuutena satamasta löytyy koirapuisto.

Satama

Satama on aallonmurtajalaiturin sisäpuolelella. Satamassa on poijupaikat ja tarkempaa tietoa voi vapaista paikoista kysyä satamatoimistosta.

Veneilysaimaa suosittelee

Sataman läheltä löytyy pari mielenkiintoista vierailukohdetta. Heinäveden kotiseutumuseo, jossa on esillä alueen ja sen asukkaiden historiaa aina kampakeraamiselta kaudelta lähtien. Osoite Kirkkotie 3, Lisäksi löytyy Heinäveden kirkko, joka on vuosina 1890–1891 rakennettu puinen, tyyliltään uusgoottlainen kirkkorakennus. Sen suunnitteli arkkitehti Josef Stenbäck.

Kommentit

 • Palveluista on annettu liikaa tähtiä. Venesatamalla ja karavaanarialueella on käytössä 2 vessaa ja astianpesupöytä. Ei suihkuja! Sauna on vuokrattavana yksityiskäyttöön.

 • Käsittämätöntä, että on näin iso ja hieno satama niin septi-imuri puuttuu vallan. Koirapuistosta plussaa.

  • Erinomaiset laiturit. Vierasvenepuolella satama-altaassa on kylkipaikkoja n. 40 metriä ja pienemmille veneille runsaasti aisapaikkoja. Satamasta on hienot näkymät Kermajärven selälle. Laituri toimii myös aallonmurtajana, joten altaan ulkopuolelle kiinnittyvän kannattaa tarkistaa sääennuste.

   Huoltorakennuksesta löytyy hyvälöylyinen tilava sauna, jota voi varata satamakahvilasta. Kahvilassa on tarjolla laaja valikoima itse tehtyjä leivonnaisia.

   Kaikkiaan miellyttävä satama, jossa viihtyy vähän pidempäänkin.

  • Piti vielä sanoman, että huoltolaiturista löytyy sekä septi-imuri että vesipiste. Hieman huonosti merkitty vaan.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 2 Keskiarvo: 3.5]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.