Nurmiranta (Tölvän kylä)

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama
Alue
Kuopio-Ylä-Savo
Satamanumero
5021
Koordinaatit
63°12'23.8"N 27°21'45.3"E
Yleisarvosana
Merikartta
M267
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Ympäristöltään erittäin kaunis niemenkärki maalaismaiseman ja peltojen vieressä sekä jokireitin varrella. Sataman erikoisuus on jyhkeä mänty, joka on kasvanut moneen suuntaa erikoisella tavalla. Niemenkärki on kenties eräs Saimaan reitistön kauneimpia retkisatamapaikkoja ympäristönsä puolesta.

Palvelut

Nurmirannan retkisatama sijaitsee Ahkiolahden kanavan ja Lapinlahden välissä, Tölvän kylässä, Jokiniemen Matkailun läheisyydessä. Satamasta löytyy jätepiste, grillikatos, polttopuita, käymälä, uimaranta, traileriluiska ja infotaulu.

Satama

Satama on joen suuaukon varressa herti vasemmalla puolella. Satamaan johtaa noin 1.6 m syvyinen väylä, joten suuremmilla aluksilla satamaan ei pääse. Satamassa on betoniponttonilaituri, johon kylkikiinnityksellä mahtuu 2 venettä. Satama on suojassa kaikilta tuulilta.

Huomioitavaa

Tölvänniemen kyläyhdistys ry. ylläpitää satamaa. Tarvittaessa lisätietoja saa Jokiniemen Matkailusta numerosta puh. 0400 811 266 tai info@jokiniemenmatkailu.fi. Saatavilla olevat palvelut on syytä varmistaa aina erikseen mikäli sellaisia tarvitsee itse laituripaikan lisäksi.

Veneilysaimaa suosittelee

Satamassa oleva uimaranta on oiva paikka viettää kesäpäivää.

Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anna arvosana
[Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

Mistä päin etsit satamaa?

Millainen kohde haussa?

Sataman ominaisuudet

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.