Perpulanluhta (Linnansaaren kansallispuisto)

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama
Alue
Savonlinna-Kuopio Varkauden reitti
Satamanumero
4765
Koordinaatit
62°07'00.9"N 28°28'50.4"E
Yleisarvosana
Merikartta
M227
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Linnansaaren kansallispuiston ytimessä, Linnansaaressa oleva retkisatama korkean Linnavuoren juurella. Linnavuorelta avautuvat huikeat näköalat Haukivedelle ja pohjoiseen kansallispuistoon.

Palvelut

Perpulanluhdasta löytyy puuliiteri, nuotiopaikka ja käymälä sekä infotaulu.

Satama

Perpulanluhdan satama on suojassa lahdenpoukamassa, jonne tuulet eivät käy. Satamassa on kiinnityslenkit kalliossa ja pari poijua, joihin on hyvä kiinnittyä. Kallio on tosin varsin jyrkkä ja huonommin liikkuville se saattaa olla ongelmallinen maihinnousun kannalta.

Huomioitavaa

Luontopoluille ja luontoretkille kannattaa varata mukaan reppu, kamera, kiikarit ja kumisaappaat. Satamasta katsottuna oikealla olevan kallion edustalla "väylän" kohdalla on todella hyvä kuhapaikka. Penkan reunasta saa herkullisia kuhia jos mukana vain on sopiva uistin ja virveli. Ainakin itsellä on toiminut siellä musta / hopea / keltainen väriyhdistelmä. Muista huomioida luonto ja mahdolliset rauhoitusajat ja -alueet liikkuessasi AINA kansallispuistossa.

Veneilysaimaa suosittelee

Linnavuorelle löytyy satamasta opastettu polku, jonne on noin 700 m. Pidemmille patikkaretkille kansallispuistoon kannattaa suunnistaa myös Perpulanluhdasta opastettuja reittejä myöten. Polkuja pitkin pääsee aina Sammakkoniemeen saakka, jonne matkaa yhteen suuntaan on noin 3 km. Mahtava tilaisuus nauttia Suomalasiesta kansallispuistosta kesäpäivänä. Perpulanluhta sijaitsee myös norpan kotivesillä, joten niitä kannattaa bongailla myös.

Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anna arvosana
[Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

Mistä päin etsit satamaa?

Millainen kohde haussa?

Sataman ominaisuudet

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.