Mitinhiekka (Pesolansaari)

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Luonnonsatama, Retkisatama
Alue
Puumala-Savonlinna
Satamanumero
4548
Koordinaatit
61°41'40.4"N 28°58'07.9"E
Yleisarvosana
Merikartta
L219
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Ympäristöltään vehreä havumetsä / kangas hiekkasaari. Saari sijaitsee kauniin reitin varrella, joka johtaa Savonlinnasta etelään Pihlajaveden halki. Länsipuolelta löytyy suuri Paatisen selkä. Luonnon- ja retkisatama kauneimmillaan ja ehdottomasti eräs omista suosikeistani.

Palvelut

Palveluina Mitinhiekalta löytyy puuliiteri, grillikatos, käymälä ja infotaulu.

Satama

Mitinhiekka on luonnonsatama mutta siellä on myös hyvä laituri jossa 10 poijua. Hieno hiekka rannalla kuitenkin mahdollistaa veneen huolettoman pysäköinnin rantaan mihin vain. Satama on suojaisa tuulilta, pois lukien pohjois-tuulet. Laituriin pääsee myös suurilla veneillä ja purjeveneillä.

Huomioitavaa

Hiekkarannat ovat lapsille mieluisia paikkoja. Satamaan "mahtuu" yleensä melko mukavasti mutta sesonkiaikana satama on aika-ajoin ruuhkainen. Sijainniltaan Mitinhiekka sijaitsee sopivan matkan päässä Savonlinnasta. Itse henkilökohtaisesti käyn Mitinhiekalla kesänaikaan varmasti eniten ja vielä myöhään syksyllä. Tervetuloa tutustumaan. Et pety.

Veneilysaimaa suosittelee

Pesolansaaressa on polkuja, joita pitkin on helppo tutustua lähiympäristöön. Noin 1,5 km päässä sijaitsee Tyttövuori, josta aukeaa huikeat näköalat Pihlajaveden saaristoon sekä luola, jonka monet retkeilijät ovat jo löytäneetkin.

Kommentit

 • Ensimmäinen kokemus k.o paikasta ei kyllä ole kovin hyvä. Odotimme enemmän. Oli purjeveneiden sisäänlämpiävää porukkaa täynnä.
  Ryhmähenki kavereiden kesken on ihan ok, mutta hyvään käytökseen kuuluu myös muiden kuin omien ”kerholaisten” huomioiminen. Sydämen sivistys on sisäsyntyistä ja kuuluu mielestäni sivistykseen. Pikkuveneen omistajatkin ovat veneilijöitä! Oli siellä sentään pari ihmistä jotka ”pelastivat” hyvällä käytöksellä vähän tilannetta.
  Ja myös paikka oli ylimainostettu.
  Emme usko, että ihan heti poikkeamme Mitin hiekalle!

 • Kävimme toista kertaa ja paikka soveltuu erinomainen lastenkin uintiin. Laiturissa on hyvin paikkoja ja sitä on helppo lähestyä, joten suosiosta huolimatta paikka kannattaa käydä katsomassa.

 • Paikka on ollut suosikkimme jo vuosikymmenien ajan. Mahtava hiekkaranta pienillekin lapsille. Ranta saanut uuden jykevän laiturin ja poijut. Poijujen paremmalla sijoittelulla laituri olisi vieläkin parempi myös ruuhka-aikoina.

 • Hieno paikka, kiva uimaranta ja hyvät kalastus mahdollisuudet läheisellä lahdella (veneestä). Tukeva laituri & poijut tai vaihtoehtoisesti keula hiekalle. Syväys riittää juuri Norpalle mutta isompi vene voi jäädä turhan kauaksi rannasta. Grilli paikka turhan arka Eteläisille tuulille. Vessat siistit. Voi olla ruuhkainen mutta silti hyvä tunnelma ollut.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 3 Keskiarvo: 4.7]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.