Konnuksen kanava

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama
Alue
Savonlinna-Kuopio Varkauden reitti
Satamanumero
4855
Koordinaatit
62°32'56.9"N 27°46'25.0"E
Yleisarvosana
Merikartta
M232
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Todella rauhallinen ja viihtyisä sekä kaunis kanava-ympäristö, jossa vanhoja museokanavia ja sulkuja voi ihailla koskien kohinaa taustalta kuunnellessa. Täällä "hermo" lepää.

Palvelut

Palveluina Konnukselta löytyy grillipaikka, käymälä ja jätepiste.

Satama

Konnuksen kanavan venelaituri sijaitsee vanhojen kanavien reunoilla nykyisen kanavan pohjois-puolella. Laituriin ei käytännössä mahdu kuin 1-2 venettä. Venepaikkoja on myös vanhojen kanavien laitamilla sekä laiturin sivustaa noin 40 metriä. Kylkikiinnityksellä voi kiinnittyä niin suuret kuin pienet alukset. Satama on suojassa tuulilta.

Huomioitavaa

Koskista saa hyvin kalaa ja kalalupia kannattaa kysellä paikallisilta. Koskien yli johtaa silta, jossa voi maisemia illalla käydä ihailemassa. VAROITUS! Kosket ovat voimakkaita ja kanavien reunat jyrkkiä, joten pieniä lapsia kannattaa pitää silmällä.

Veneilysaimaa suosittelee

konnuksen kanava on rakennettu kolmessa vaiheessa vuosina 1841-1973. Ensimmäinen kanava oli maan ensimmäinen uittokanava. Vanhassa proomussa sijaitsee uittonäyttely.

Kommentit

 • Paikoitellen aiemmin kylkikiinitykseen sopinut vanhojen kanavien kiviseinämä kanavan alajuoksulla on sortunut, joka kannattaa huomioida. Kanavan yläsuulla oli ennen hyviä kylkikiinnityspaikkoja vanhoissa kanavissa, mutta nuo on jostain syystä suljettu puomeilla.

  • Pohjoisin vanha kanava on muutettu kauko-ohjauksella toimivaksi Kallavedenreitin juoksutuskanavaksi. Siksi veneiden kiinnitystä ei sallita.

   Konnustupa avataan taas kesäksi 2021.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Anna arvosana
  [Arvioita: 1 Keskiarvo: 4]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.