Wirran Wietävä, Heinäveden reitti

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Palvelusatama
Alue
Savonlinna-Kuopio Heinäveden reitti
Satamanumero
5415
Koordinaatit
62°21'39.1"N 28°43'58.8"E
Yleisarvosana
Merikartta
M249
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Kauniilla ja kuuluisalla Heinäveden reitillä noin puolessa välissä sijaitsee Wirran Wietävä, joka tarjoaa mukavan pysähdys- ja yöpymispaikan maatilamatkailumaisemissa virran varrella. Wirran Wietävän ympäristö on kallioinen mutta pihalla on mukavasti hyödynnetty pihapiirin monimuotoisuutta ja toteutettu alue viihtyisäksi keitaaksi.

Palvelut

Wirran Wietävän palvelut ovat monipuoliset. Satamasta löytyy sauna, suihku, WC sekä myös pyykinpesu mahdollisuus. Lisäksi päärakennuksessa on kesäkahvila, josta löytyy myös myytäviä elintarvikkeita. Talonväki myös leipoo aika ajoin itse ja tuoreita sämpylöitä ja pullia kannattaa kysyä vaikkapa veneeseen seuraavaksi aamuksi aamiaispöytään :-) Lapsille löytyy oma leikkipaikka ja kotieläimiä. Tilalta lähtee myös metsäpolku pientä päiväretkeä varten.

Satama

Satamassa on kylkikiinnitys. Laituripaikkoja on siksi vaihtelevasti veneiden koon mukaan. Sesonkiaikana kannattaa tulla hyvissä ajoin satamaan, jotta paikka löytyy mutta sopu antaa myös sijaa. Veneisiin on saatavilla sähköä laiturilta ja myös voimavirtaa.

Huomioitavaa

Sataman edustalla on jonkin verran virtausta, joten veneen kiinnityksen kanssa on oltava huolellinen. Wirran Wietävän erikoisuutena on piha-alueella olevat lukuisat kivi-istuimet ja -pöydät.

Veneilysaimaa suosittelee

Kun Wirran Wietävään saapuu niin kannattaa kysyä tuoreita sämpylöitä seuraavan aamun aamiaispöytään tai mukaan matkalle. Ne ovat kuuluisia ja Wirran Wietävän tavaramerkki.

Kommentit

 • Tarunhohtoinen paikka ystävällisellä palvelulla. Isossa saunassa mahtavat pehmoiset löylyt. Isäntäperhe pitää hyvää huolta miljööstä ja vieraistaan. Vastaleivotut sämpylät aamiaispöydässä hivelivät makuhermoja. Täällä kannattaa käydä!

 • Kannattaa tarkistaa aukioloajat, jos suunnittelee käyntiä. Paikka on yleensä auki vain juhannuksesta heinäkuun loppuun.

 • suorastaan upea paikka!
  Isäntäperheelle iso kiitos käyntimme mahdollistamisesta, vaikka saavuimmekin paikalle vasta iltamyöhään. 🙂

  Rantasaunassa uskomattoman pehmeät löylyt ja aamupalan kruunasi tuoreet sämpylät ja munkit!

  Vahva suositus!

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 3 Keskiarvo: 4]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.