Varkaus

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Vierassatama
Alue
Savonlinna-Kuopio Varkauden reitti
Satamanumero
4822
Koordinaatit
62°18'14.6"N 27°54'53.0"E
Yleisarvosana
Merikartta
M230
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Taipaleen kanava ja sulut ovat eräät Saimaan suurimpia. Taipaleen kautta kulkee syväväyläliikenne pohjoisille vesille. Varkauden vierasvenestatama sijaitsee välittömästi kanavaympäristön vieressä ja tarjoaa varsin ainutaatuisen kanavaympäristön vierailulla Varkauteen.

Palvelut

Varkauden vierasvenesatamassa on saatavilla kaikki vierasvenesatamapalvelut. Sähköä ja vettä ei kuitenkaan ole suoraan laitureille.

Satama

Satamassa on tukevat laiturit ja poijut. Satama on suojassa kaikilta tuulilta. Isot laivat saattavat aiheuttaa viertauksia kanavassa ohikulkiessaan sekä kun vettä lasketaan sulkuun yläpuolelta syntyy virtausta. Ne on syytä huomioida.

Kommentit

 • Helppo yöpaikka kanavan suussa. Hyvä palvelutaso. Moderni ja vanha kanava kiinnostavat etenkin ei-sisävesiliikenteeseen tottuneita.

 • Taipaleen vierassataman päälaituri on uusittu, ja laiturilla on nykyisin sähkötolpat. Myös vesipiste ja pitkä letku löytyy laiturin päästä. Satamasta löytyy myös polkupyörien lainaus (ilmainen!). Pyörällä polkaiset kätevästi kaupungille kaupoille. Ystävällisestä palvelusta vielä ylimääräinen plussa!

 • Kaikki todella siistiä. Hyvä tukeva laituri, sähköt laiturilla, vesiletku laiturin päässä. Tilavat suihkut ja vessat, pyykinpesukone kuivausrummulla, kahvila. Tankkaus, septin tyhjennys, Rauhallinen sijainti. Voimme suositella.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 5 Keskiarvo: 4.6]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.