Kuopio, Saana

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Vierassatama
Alue
Kuopio-Ylä-Savo, Savonlinna-Kuopio Heinäveden reitti, Savonlinna-Kuopio Varkauden reitti, Tahkon vesireitti
Koordinaatit
62°52'23.5"N 27°39'28.6"E
Yleisarvosana
Merikartta
M234
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Saana on rakennettu Kallaveden rannalle, Saaristokadun sillan taakse, omana toiminnallisena kokonaisuutenaan mutta kuitenkin ympäristöön, jossa toimii paljon kaupungin yrityksiä, jotka tarjoavat alueella myös tekemistä. Saana ei ole aivan keskustassa mutta vain noin 2,5 kilometrin päässä.

Palvelut

Saanasta löytyvät korkeatasoiset sauna- ja kylpyläpalvelut, ravintolapalvelut sekä sauna ("Saana") palvelut. Lisäksi alueella on paikallisia pienpanimoita 2 kpl sekä Lignell & Piispasen mietojen alkoholien tehtaanmyymälä, ja mm. useita padel-kenttiä, city-golf sekä muita aktiviteetteja. Saanassa voi viihtyä pidempääkin palvelujen puolesta.

Satama

Reitti Saanaan lähtee Kallavedeltä Hietasalon hiekkarannan vastapäätä, suoraan länteen. Satamaan johtaa Kallavedeltä väylä Keilan kanavan kautta, jossa on huomioitava 15,5 metrin silta. Satamassa on erinomainen ponttonilaituri sekä poijut. Laiturilla on sähkö ja vesipisteet. Saanan sataman vieressä on myös polttoainejakelu, jossa hinnoittelu perustuu maa-asemien hintatasoon. Satama on jonkin verran avoin etelänpuoleisille tuulille.

Huomioitavaa

Saanalta on erinomaiset liikenneyhteydet keskustaan. Saanan vieressä on citypyörä-parkki josta saa pyöriä vuokrattavaksi. Saanalta lähtee myös Hop-On Hop-Off bussikuljetus, joka kiertää Kuopion nähtävyydet. Mikäli haluaa matkustaa keskustaan vesiteitse niin 2 kertaa päivässä kulkee laiva. Laiva ja Hop-on Hop Off bussilippu toimivat samalla lipulla. Liikennöinti alkaa juhannuksen jälkeen 2021.

Kommentit

 • Tulimme Saanaan paluumatkalla Savonlinnasta Iisalmeen ja yövyimme kaksi yötä.
  Kaunis, viihtyisä siisti paikka.
  Hyvät ja tilavat rantautumispaikat.
  Kuitenkin veneilijänä jäin kaipaamaan suihkumahdollisuuta samoin kuin se useimmissa maksullisissa vieraslaitureissa kuluu yöpymismaksuun.
  Samoin kuin aamupalamahdollisuutta voisi tarjota

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 1 Keskiarvo: 1]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.