Juuvinsaari

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama
Alue
Puumala-Savonlinna
Satamanumero
4496
Koordinaatit
61°46'35.5"N 28°42'38.6"E
Yleisarvosana
Merikartta
L219
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Kallioinen, melko korkea saari, jonka ympäristölle saa hakea vertaista. Mielettömän kaunis saaristo kapeine salmineen hivelee silmiä. Juuvinsaaren kallioisilla rannoilla salmessa kasvaa myös runsaasti värikkäitä vesikasveja ja kukkia yms.

Palvelut

Palveluina Juuvinsaaresta löytyy tulipaikka, puuliiteri, käymälä ja infotaulu.

Satama

Satama sijaitsee Juuvinsaaren etelä puolella, jonne on käynti kauniiden salmien kautta. Satamasta löytyy hyvä laituri ja sinne pääsee myös suurilla veneillä. Kiinnitys joko poijuihin tai ankkurilla. Satama on hyvin suojassa myös tuulilta. Mikäli satama on täynnä niin nuotiopaikan oikealla puolella on kalliolenkkejä, joihin voi kiinnittyä myös.

Huomioitavaa

Juuvinsaari sijaitsee Pihlajaveden länsiosassa pienessä saaristossa suurten selkien keskellä. Juuvinsaaren maisemat ovat mielestäni Saimaan kauneimpien joukossa. Satamassa on melkoiset korkeuserot ja polut ovat paikoitellen haasteellisia kulkea nuotiopaikan ja laiturin välillä. Siksi heikommin liikkuville veneilijöille voi sataman polut olla vaikeita liikkua. Kaikkien on myös hyvä huomioida vesisateella kallioiden mahdollinen liukkaus.

Kommentit

 • Upea, rauhallinen satama. Sopivasti väylältä sivussa, niin ei aallot keinuta. Laituria jatkettu ja poijuja lisätty. Mukava ulkotulipaikka (ei katosta), siisti huussi ja puuvaja.

 • Todella kaunis ja tunnelmallinen paikka🤩Vessa ja grillauspaikka parhaat ja hyvin hoidettu tähän mennessä🙏😊Ei sovellu liikuntarajoitteisille👌

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 9 Keskiarvo: 3.3]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.