Lapinlahti

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama, Vierassatama
Alue
Kuopio-Ylä-Savo
Satamanumero
5024
Koordinaatit
63°21'13.4"N 27°22'23.6"E
Yleisarvosana
Merikartta
M267
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Satamaympäristö on tyypillinen kylän ranta mutta varsinainen vierailukohde ja maisemakohde sijaitsee noin 300 m päässä eteläpuolella olevassa Väärninsaaressa, jonne pääsee satamasta siltaa pitkin kävelemällä. Väärninsaaren hyvin hoidettu, avara metsä, etelänpuoleisen rannan kallioineen ja luontopolkuineen on miellyttävää katsottavaa. Saaren rannat länsipuoella ovat hiekkaa ja soveltuvat hyvin uimiseen.

Palvelut

Palveluina satamasta löytyvät maasähkö, juomavesi, käymälä sekä jätekatos ja infotauluja. Noin 300 m päässä sataman eteläpuolella sijaitsee Väärninsaari, jonne pääsee tietä pitkin kävellen. Väärnin saaresta löytyvät hyväkuntoiset ja ylläpidetyt saunat, grillikatos, "istuskelukallio", luontopolku, jne. Septin tyhjennysmahdollisuus puuttuu. Kauppa löytyy Lapinlahden keskustasta.

Satama

Satama sijaitsee 2,4 m väylän päässä, jossa on jykevä betoniponttonilaituri. Laiturissa on vettä myös noin 2,5 metriä. Vieraspaikat sijaitsevat laiturin pohjoispuolella merkityillä paikoilla. Satamassa on poijukiinnitys. Satamassa on myös traileriluiska. Satama on jonkin verran avoin pohjois- ja etelätuulille sekä lännenpuoleisille tuulille.

Huomioitavaa

Maasto ja tiestö sekä piha-alueet ovat helppokulkuisia ja eri toimintoihin on tehty luiskat liikkumisen helpottamiseksi Paikka on lähes esteetön ja se sopii esteettömään matkailuun mutta pienellä varauksella. Mikäli etsii esteetöntä retkipaikkaa niin Lapinlahden satama ja Väärninsaari on oiva kohde mutta esteettömyys kannattaa varmistaa sataman hoitajalta.

Lisätietoja

Sauna on varattava etukäteen jonka voi tehdä TÄSTÄ.

Veneilysaimaa suosittelee

Venesatamasta oikealle noin 300 m päässä on Väärninsaari, jonka palveluista vastaa Väärninsaaren ystävät ry. Väärninsaaressa on veneilijöille sauna sekä savusauna, luontopolku, infotauluja, lentopallokenttä, keinu, jne. Väärninsaaressa on koko perheelle tekemistä koko päiväksi ja vierailu myös Väärinin pappilassa kannattaa.

Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anna arvosana
[Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

Mistä päin etsit satamaa?

Millainen kohde haussa?

Sataman ominaisuudet

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.