Kongon laguuni (Koukkuniemi)

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Luonnonsatama
Alue
Savonlinna-Punkaharju ja Puruvesi
Satamanumero
4572
Koordinaatit
61°42'13.9"N 29°02'46.2"E
Yleisarvosana
Merikartta
L221
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Ympäristöltään vehreä havumetsä / kangas hiekkasaari. Saari sijaitsee kauniin reitin varrella joka johtaa Savonlinnasta etelään Pihlajaveden halki. Paikalla on vähän matkan päässä mäellä myös kalaisa sisälampi, josta ainakin ahvenia löytyy. Luonnonsatama kauneimmillaan.

Palvelut

Kongon laguunin pohjukassa ei ole palveluita. Parin sadan metrin päässä laguunin suuaukon kohdalla sisääntultaessa vasemmalla puolella on retkistama, josta löytyvät tulipaikka ja käymälä. Myös jätepiste löytyy.

Satama

Hiekkaranta lahden pohjukassa syvenee nopeasti. Siihen pääsee hyvin isoillakin aluksilla ja onpa laguunissa joskus juhannuksen vietossa nähty todella massiivisen kokoisia vanhoja höyrylaivoja ja hinaajia. Laguunin keskikohta on syvä, joten ankkuriköyttä saa varata reilusti. Myös laguunin oikean puoleinen reuna on äkkisyvä ja sinne voi ankkuroida myös. Satama on suojassa tuulilta.

Veneilysaimaa suosittelee

Kongonpäässä on nähtävillä Salpalinjan tuliasema, jossa on luola kahdella sisäänkäynnillä sekä tykille ampumapaikka. Lisäksi juoksuhautoja sekä tähytyspaikka. Linnoitus on osa Salapalinjan 1940-luvun rakenteita.

Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Anna arvosana
[Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

Mistä päin etsit satamaa?

Millainen kohde haussa?

Sataman ominaisuudet

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.