Ruokkeen lomakylä, Puruvesi

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Palvelusatama
Alue
Savonlinna-Punkaharju ja Puruvesi
Satamanumero
4672
Koordinaatit
61°54'05.7"N 29°40'16.6"E
Yleisarvosana
Merikartta
L224
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Ruokeen lomakylä sijaitsee Puruveden kuuluisien hiekkarantojen ja kirkkaimpien vesien äärellä. Paikka on erittäin suosittu lomanviettopaikka erityisesti karavaanareiden osalta mutta sinne pääsee myös hyvin veneellä. Hiekkaharju, jossa mukava mäntymetsä sekä kirkkaat vedet tarjoavat viihtyisää lomanviettoa koko perheelle.

Palvelut

Satamasta löytyvät septityhjennys, vesipiste ja sähkötolpat laiturilla. Ruokkeen lomakylässä ovat laadukkaat lomakylän palvelut saunoineen ja suihkuineen. Ravintola, grillikatokset, lasten leikkipaikka, minigolf, ym. kuuluvat lomakylän palveluiden tarjontaan.

Satama

Satama sijaitsee aallonmurtajan takana, joka suojaa pohjoisen puoleisilta tuulilta. Satama on matala ja siinä on vettä vain 1-2,5 metriä, joten on oltava erittäin varovainen satamaan tultaessa ja oltava tietoinen siitä mikä on vedenkorkeus sekä oman veneen syväys. Satamassa on muuten tukeva laituri ja poijupaikat. Aallonmurtajan päässä on T-laituri, jossa on vettä reilummin suurille veneille ja pari poijua sataman edustalla myös suremmille veneille, joihin voi jättää veneen kiinni ja siirtyä maihin apuveneellä. T-laiturin ja poijujen käytöstä on hyvä varmistaa Ruokkeen lomakylän vastaanotosta. Puhelin 013 371 312. Vieraslaiturille tulee sähkö ja vesi. Satamassa on myös traileriluiska.

Huomioitavaa

Satama on matala aallonmurtajan sisäpuolella ja siksi lähestyminen on tehtävä erittäin varovasti.

Veneilysaimaa suosittelee

Ruokkeen lomakylän pohjoispuolella, keskellä Hummonselkää sijaitsee Mantsin matalikko, jossa kannattaa vierailla kauniina kesäpäivänä, mikäli Mantsi vain on näkyvissä vedenkorkeuden vuoksi.

Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anna arvosana
[Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

Mistä päin etsit satamaa?

Millainen kohde haussa?

Sataman ominaisuudet

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.