Kuopio, Pirttiniemi (KuoPS)

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Palvelusatama, Vierassatama
Alue
Kuopio-Ylä-Savo, Savonlinna-Kuopio Heinäveden reitti, Savonlinna-Kuopio Varkauden reitti, Tahkon vesireitti
Satamanumero
4939
Koordinaatit
62°54'17.0"N 27°43'47.0"E
Yleisarvosana
Merikartta
M234
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Kuopion Pursiseuran tukikohta tarjoaa varmasti veneilyhenkisen ympäristön vilkkaine harjoitustoimintoineen. Viikon aikana juniorit ym. harjoittelevat veneilyn hienouksia kuka milläkin osa-alueella. Iso marina takaa myös sen, että veneiden omistajia on aina liikkeellä milloin minkäkin asian tiimoilta. Lisäksi Pirttiniemen huvila tarjoaa myös palan historiaa.

Palvelut

Pirttiniemestä löytyvät sauna, WC:t, peseytymistilat, jätepiste ym. tarvittavat vierasvenepalvelut. Kaikki veneilijöiden palvelut on keskitetty huoltorakennukseen, jossa on myös satamatoimisto. Satamasta löytyy myös traileriluiska.

Satama

Satama on ehkä hieman hankala löytää ensisilmäyksellä. Vierasvenelaituri sijaitsee aivan aallonmurtajan perällä, jossa on betonipontonilaituri sekä poijut veneiden kiinnitykseen. Satamasta on jonkin verran matkaa huoltorakennukselle aallonmurtajaa pitkin. Huoltorakennuksen nimi on "Luotsi".

Huomioitavaa

Vierasveneilijöitä pyydetään ilmoittautumaan satamamestarille, puh. 0400 571 382. Hienoa, että Pirttiniemi on myös vierasveneiden käytettävissä. Se osoittaa erinomaisesti Kuopion Pursiseuran avointa toimintatapaa ja tilaisuuden tullessa seuran toimintaan kannattaakin tutustua vaikka vierailulla Pirttiniemeen.

Veneilysaimaa suosittelee

Kuopion Pursiseuran tukikohdassa sijaitsee entinen Brofeldtin huvila, joka rakennettiin vuonna 1902. Lars Sonckin suunnittelema huvila tunnetaan nykyisin Pirttiniemen huvilana. Huvilan jyhkeä hirsirakenne ja arkkitehtuuri ovat näkemisen arvoisia.

Kommentit

 • Pirttiniemessä on myös SMPS Kuopion Järvipelastajat ry:n tukikohta ja kaksi pelastusvenettä.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.