Linnavuori (Linnansaaren kansallispuisto)

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama
Alue
Savonlinna-Kuopio Varkauden reitti
Satamanumero
4673
Koordinaatit
62°06'50.9"N 28°28'23.2"E
Yleisarvosana
Merikartta
M227
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Linnasaaren kansallispuiston jylhät maisemat, Haukiveden isojen selkien äärellä ovat vertaansa vailla. Linnavuorelta aukeavat näkymät Haukivedelle ja myös muualle Linnansaaren kansallispuiston alueelle.

Palvelut

Linnavuoren retkisatamassa on palveluina infotaulu ja käymälä.

Satama

Linnansaaren kansallispuistossa olevan näköalavuoren juurella sijaitsee pieni retkisatama, josta Linnavuorelle on noin 0,5 km. Satama sijaitsee pienessä lahden poukamassa, joka on suojassa tuulilta. Laituri on varsin lyhyt ja siihen pääsee käytännössä alle 10 m veneellä kylkikiinnitykseen. Poijuja ei ole ja ankkurointiin on myös rajalliset mahdollisuudet. Satama soveltuu pääasiassa vierailusatamaksi lyhytaikaiseen käyttöön.

Huomioitavaa

Mikäli tarkoitus on yöpyä Linnanvuoren läheisyydessä kannattaa harkita vaihtoehtoisesti viereistä Perpulanluhdan satamaa, josta Linnavuorelle on noin 0,7 km merkitty polku. Muista huomioida luonto ja mahdolliset rauhoitusajat ja -alueet liikkuessasi AINA kansallispuistossa.

Lisätietoja

Linnavuoren satamasta lähtee polkuja myös muualle Linnansaaren kanssallispuistoon, jotka tarjoavat mahdollisuuksia tutustua Linnansaaren ainutlaatuiseen luontoon.

Veneilysaimaa suosittelee

Linnansaaren kansallispuistossa ajellessa liikutaan Saimaan norpan kotivesillä. Norppia kannattaa bongailla keväällä luodoilta ja myöhemmin kesällä vedestä.

Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anna arvosana
[Arvioita: 1 Keskiarvo: 4]

Mistä päin etsit satamaa?

Millainen kohde haussa?

Sataman ominaisuudet

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.