Petrisaari (Puruvesi)

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Luonnonsatama, Retkisatama
Alue
Savonlinna-Punkaharju ja Puruvesi
Satamanumero
4628
Koordinaatit
61°50'27.8"N 29°34'44.1"E
Yleisarvosana
Merikartta
L222
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Puruvesi on edelleenkin maailman kirkkaimpien vesistöjen joukossa. Vesi on Petrissä kristallin kirkas ja upea hiekkaranta houkuttelee uimaan. Heinä-elokuu on parasta aikaa Puruveden matkailuun. Kaukana kaikesta ja keskellä upeaa luontoa.

Palvelut

Petrissä on retkisatamissa puuliiterit, nuotiopaikat, käymälä ja infotaulu.

Satama

Petrissä on kaksi retkisatamaa ja yksi luonnonsatama pienveneille. Varsinainen retkisatama on keskimmäinen nuoli kartassa. Satamassa on poijut mutta laituria ei ole. Keulakiinnitystä varten hiekkarannalle on lyöty paalut. Kaikkialla muualla on peräankkuri ainoa vaihtoehto. Peinillä veneillä voi toki ajaa hiekkarannalle suoraan. Satamat ovat avoimia tuulille, joten kannattaa seurata säätiedotuksia. Luonnonsatamat ovat kaikki matalia ja matkaveneet jäävät helposti jopa parinkymmenen metrin päähän rannasta matalien rantojen vuoksi.

Huomioitavaa

Eräs suosikeistani Saimaalla. Puhtaat vedet, rikkomaton luonnonrauha kaukana kaikesta ja upeita hiekkarantoja. Petrisaari tarjoaa ainakin kolme kaunista ja hiekkaista luonnonsatamaa Puruvedellä veneileville. Varsinaiseen retkisatamaan voi ajaa kapean salmen läpi, joka on etelä-puolella. Salmessa on vettä noin 2,5 metriä, ja vaikka se vaikuttaa ensikertalaisesta "epäilyttävältä" on siitä helppo kulkea myös isommalla veneellä. Kuitenkin reittiä voin suositella vain kokeneille veneilijöille, jotka hallitsevat veneensä myös ahtaissa paikoissa.

Veneilysaimaa suosittelee

Petristä voi tehdä päiväretken vaikka Kerimäelle, jossa on maailman suurin puukirkko. Toinen mielenkiintoinen vierailukohde on Hytermä, joka on edesmenneen "Romu-Heikin" kotisaari ja elämäntyö.

Kommentit

 • Maanpäällinen paratiisi! Jos vaan keli on kohdallaan, parempaa paikkaa ei ole.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 5 Keskiarvo: 4.4]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.