Myllyniemi, Kitee (Puhos)

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Vierassatama
Alue
Savonlinna-Joensuu
Satamanumero
5524
Koordinaatit
62°05'47.0"N 29°52'29.9"E
Yleisarvosana
Merikartta
V257
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Kiteen Myllyniemen vierasvenesatamassa voi tutustua itä-suomalaiseen teollisuuteen 1800 luvulla. Myllyniemen alue henkii historiaa ja mukavia maisemia sekä paljon ihmeteltävää menneiltä ajoilta. Purojen lorina yhdessä historian ja kauniin luonnon ympäröimänä on pakko käydä itse kokemassa.

Palvelut

Myllyniemessä palveluina ovat septityhjennys sekä juomavesi. Kuitenkaan vesi ei ole varsinaisessa vieraslaiturissa vaan viereisessä laiturissa. Alueella on myös paljon infotauluja liittyen historiaan ja alueen käyttöön.

Satama

Sataman vierasvenelaituri on keskimmäinen laituri kolmesta. Laiturissa on poijupaikat ja vettä noin 2-3 metriä. Satama on hyvin suojassa tuulilta.

Huomioitavaa

Myllyniemen vierasvenesatama ei ole aivan Kiteen keskustan lähellä ja mikäli Kiteellä haluaa vierailla on syytä matka tehdä esim. taksilla. Satamaa voi rauhallisuutensa vuoksi suositella vaikkapa historiasta kiinnostuneille Saimaan matkailijoille, jotka eivät kaipaa sen kummempaa tekemistä tai yleistä hulinaa ympärilleen vaan haluavat nauttia omasta olostaan, omassa rauhassa mielenkiitoisessa matkailukohteessa.

Veneilysaimaa suosittelee

Myllyniemen virran varrella sijaitsee mukava ruokailutasanne. Se on mielestäni Saimaan kauneimmalla paikalla ja siinä on mukava istahtaa vaikkapa päiväkahville virran vierellä.

Kommentit

 • Puhoksessa on Perinnepäivät vuosittain heinäkuun toisena viikonloppuna, kun korona ei rajoita, eli kesällä -21 ei vielä tapahtumaa ole heinäkuussa.

 • Yritin Grillata omalla pinellä hiiligrillillä. Se tultiin keskeyttämää. Olin liian lähellä heidän polttoaine varastoa jota ei oltu merkitty mitenkään. Ja kaikin puolin väärään paikkaan sijoitettu varasto. Sain mielikuvan ”mitä tänne tulette”

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.