Listinki

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Luonnonsatama
Alue
Lappeenranta-Puumala
Satamanumero
4115
Koordinaatit
61°12'42.4"N 28°20'17.3"E
Yleisarvosana
Merikartta
L204
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Saari suurten selkien keskellä. Vehreä saari, jossa länsipuolella upeat hiekkarannat nuotiopaikkoineen. Pienempi saari lännen puolella tarjoaa mukavan suojan ja maiseman, sekä tekee paikasta "näkymättömän". Kaunis ja kirkasvetinen hiekkaranta, matkalla Lappeenrannasta Puumalaan. Sopii erinomaisesti päivän retkille ja uintiin.

Palvelut

Listingin retkisatamasta löytyvät nuotiopaikan lisäksi käymälä ja jätepiste.

Satama

Saaren länsipuolen hiekkarannalle on hyvä kiinnittyä myös isommillakin aluksilla, koska ranta syvenee nopeasti hiekkarannan laidoilla. Sataman suojaisuuden takia Listinki sopii erinomaisesti yöpymiseen. VAROITUS! Lännestä hiekkarantaa lähestyttäessä täytyy huomioida hiekkapankki pohjoisen puolella saarten välissä. Etelästä lähestyttäessä on varottava niinikään hiekkasärkkää ja se on parasta kiertää länsipuolelta.

Huomioitavaa

Etelä Saimaan veneilijöiden suosima saari keskellä Suur-Saimaata. Erinomainen mustikka- ja puolukkapaikka loppukesästä. Vaikka saari sijaitseekin "alkumatkasta" kannattaa siellä vierailla ja tutustua maista käsin Suur-Saimaaseen.

Veneilysaimaa suosittelee

Hyvä kalapaikka! Listingin eteläpuolella noin 100 m päässä rannasta on mielestäni yksi Saimaan parhaista ahvenpaikoista. Pieni kaislatupsu ja vedenalainen luoto ei paljon päällepäin lupaa, mutta kumivene, virveli ja punaiset sekä siniset ahvenuistimet ovat lyömätön yhdistelmä. Listingistä on saatu eniten kalaa yleensä kesän venematkojen aikana. Ja PSST... älä kerro muille tätä kalapaikkaa.... :-)

Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anna arvosana
[Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

Mistä päin etsit satamaa?

Millainen kohde haussa?

Sataman ominaisuudet

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.