Honkasaari

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama
Alue
Puumala-Savonlinna
Satamanumero
4430
Koordinaatit
61°32'24.6"N 28°35'31.4"E
Yleisarvosana
Merikartta
L214
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Honkasaaressa on vehreä maisema länteenpäin avautuvan retkisataman yhteydessä. Satama sijaitsee mukavasti aurinkoisella ja kallioisella rannalla ja on väljän puuston ansiosta valoisa myös muualla kuin rannan läheisyydessä.

Palvelut

Honkasaaresta löytyy nuotiopaikka, puuliiteri, käymälä ja infotaulu.

Satama

Satamassa on kaksi poijupaikkaa mutta vesiltä katsoen vasemman puoleinen on lähellä pintakiveä ja se on huomioitava. Oikean puoleinen poijupaikka on parempi veneille ja kalliossa on kiinnityslenkki keulaa varten. Vasemman puoleisen poijun kohdalla ranta on myös jyrkkä ja siinä on vettä suurillekkin veneille. Sataman etuna on myös, että poijut ovat riittävän kaukana rannasta, joten satamaan pääsee suuremmilla veneillä myös sen puolesta. Mutta vain oikeanpuoleiseen poijupaikkaan. Niwmwnkärjen vasemmalla puolella on pieni hiekkaranta, jonne voi kiinnittyä pienemmillä veneillä ja kajakeilla.

Huomioitavaa

Puumalan ja Savonlinnan välillä on Partalansaaren alapuolella vaihtoehtoinen reitti syväväylälle, jos veneen maksimi korkeus on 5,5 m. Matka on käytännössä sama kuin syväväylää mutta maisemat ovat aivan toista luokkaa.

Veneilysaimaa suosittelee

Muutaman mailin päässä Puumalaan päin sijaitsee historiallinen Kenraali Suvorovin rakennuttama Kukonharjun kanava. Kannattaa poiketa katsomassa millaisia reittejä pitkin on joskus Saimaalla kuljetettu sotalaivastoa.

Kommentit

 • Näytti hienolta auringonlaskussa. Valitettavasti Inferno 26 (syväys 1,5m) ei aivan sopinut oikeanpuoleiselle poijupaikalle, tuli pohja vastaan puoli metriä ennen kalliokoukkua.

 • Maisemat toista luokkaa? alempaa vai ylempää?

  Reitin läheisyydessä on kalliomaalauksia, jos ne kiinnostavat.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 1 Keskiarvo: 4]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.