Huuhanranta

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Luonnonsatama
Alue
Lappeenranta-Puumala
Satamanumero
4095
Koordinaatit
61°19'59.9"N 28°24'30.7"E
Yleisarvosana
Merikartta
L203, L205
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Jos etsii Saimaalta pitkää hiekkarantaa, löytyy sellainen Ruokolahden Huuhanrannasta. Yli kilometri hienoa hiekkaa etelään aukeavalla hiekkarannalla, joka sijaitsee korkean hiekkaharjun kupeessa. Huuhanranta on tehty kesän aurinkoisien päivien nauttimiseen. Huuhanrantaa on kutsuttu myös "Saimaan Rivieraksi", eikä syyttä.

Palvelut

Huuhanrannassa on nuotiopaikkoja rannalla sekä muutamia käymälöitä ja infotauluja. Rannalle on tuotu myös uimalaituri, joka on ankkuroitu matalaan veteen.

Satama

Rantaan ei pääse kuin pienellä veneellä tai kipattavan vetolaitteen kanssa. Ranta on kauas matala ja matkaveneilijän ei kannata käytännössä harkita muuta kuin ankkurointia ja rantautumista apuveneellä. Ranta on täysin avoin etelänpuoleisille tuulille.

Huomioitavaa

Rannan itäpäähän on pääsy autolla lähes rantaan ja se on aika ajoin karavaanareiden suosiossa loma-aikana. Rantaa kyllä riittää kuitenkin varmasti kaikille.

Kommentit

 • Huikea mesta, ei isoille veneille mataluuden takia. Kahlattavaa hiekkarantaa riittää. Jos ei tuule etelästä niin ehdoton perhematkailuun.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.