Satamosaari

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama
Alue
Lappeenranta-Puumala
Satamanumero
4057
Koordinaatit
61°11'40.0"N 28°33'25.4"E
Yleisarvosana
Merikartta
L202
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Satamosaari on kuin tehty veneilijän suojaiseksi retkisatamaksi. Satamosaari kuuluu samaan hiekka- ja soramuodostelmaan kuin eteläpuolellla sijaitsevat Ala- ja Keski-Lyly. Satama sijaitsee laguunin sisällä, jonne johtaa pohjoisesta viitoitettu väylä. Laguunia ympäröi vehreä hiekkapohjainen saari keskellä Suur-Saimaata.

Palvelut

Saaressa sijaitsee myös tilava, siisti sauna sekä puuliiteri, grillikatos ja nuotiopaikka rannalla. Satama on myös varustettu liikuntaesteisten tarpeisiin ja sieltä löytyy mm. inva-käymälä ja helpot kulkuväylät sekä septityhjennys ja jätepiste.

Satama

Satamosaaressa on hyvät laiturit, jonne on turvallista kiinnittyä. Satama on suojassa kaikilta tuulilta ja sinne on helppo saapua viitoitettua väylää pitkin. Pääsee myös suurilla veneillä. HUOM! Oikeanpuoleinen pistolaituri on vain risteilyalusten käytössä.

Huomioitavaa

Suosittu paikka, jossa tapaa pääasiassa Lappeenrantalaisia ja Imatralaisia. Saavuttava sesonkiaikana hyvissä ajoin laituripaikan varmistamiseksi. Jyrkät rannat on syytä huomioida lasten kanssa matkustettaessa.

Kommentit

 • Hieno paikka, helppo tulla. Hyvät löylyt ja mukavat uinnit. Sytykettä kannattaa varata mukaan, puut hieman kosteita.

 • Hieno paikka, mutta korvatulpat kannattaa varata mukaan. Muutama yö sitten tulin kajakilla telttailemaan yöksi. Joku nuorten aikuisten porukka oli myös telttailemassa vuokraveneellä. Kohtelias huomautukseni kovasta musiikista tehosi viisi minuuttia. Musiikkia, mekastusta sekä moottoriveneellä ajelua riitti aamukolmeen, jolloin vasta sain nukuttua. Seuraavalla kerralla eteläisellä Saimaalla yövyn missä tahansa muussa saaressa.

 • Satamasaari on saaren alkuperäinen nimi. O tulkittu virheellisesti jostain mistä lie.

  • Tämä onkin mielenkiintoista kun kuulee noita molempia. Ruha – tai Ruuhonsaaret taitaa olla toinen paikka, jossa käytetään useampaa samantyyppistä nimeä. Nimi ei miestä eikä retkisatamaa pahenna 🙂

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 4 Keskiarvo: 4.3]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.