Rokansaari

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama
Alue
Lappeenranta-Puumala, Puumala-Mikkeli
Satamanumero
4365
Koordinaatit
61°28'50.8"N 28°03'04.1"E
Yleisarvosana
Merikartta
L213
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Rokansaari on upea hiekkapohjainen saari, jossa on mukavia polkuja ja upeita hiekkarantoja. Harvassa mäntymetsikössä leveillä poluilla patikoidessa mieli lepää niin kuin Rokansaaressa. Ja maisemat ovat upeita.

Palvelut

Rokansaaresta löytyy saunoja, jätepiste, käymälä, infotaulu sekä erinomainen Mallun-kuppila.

Satama

Satamia on kaksi kappaletta. Toinen "pääsatama" sijaitsee saaren luoteiskulmassa ja toinen mutaman sadan metrin päässä siitä itään päin. Satamien välillä kulkee hyvä polku. Pääsataman ohessa on palvelut ja toinen satama on pääosin päivävierailuja varten tehty. Pääsatamassa on myös tukeva laituri sekä poijut. Satama on avoin länsi- ja myös itätuulille.

Huomioitavaa

Mikäli poluilta aikoo poiketa esim. marjametsään, kannattaa varustautua kumisaappailla. Saaressa on aika ajoin nähty käärmeitä marjaretkien aikana.

Veneilysaimaa suosittelee

Nykyisten rakennusten tarina ulottuu 1940-luvulle, jolloin Mikkelissä asunut Montosen kauppiaspariskunta rakensi saareen huvilan. Saaressa toimi myös aiemmin lomakylä, jonne kuljetettiin matkailijoita höyrylaivoilla. Saaressa nykyisin sijaitsevaan Mallun-kesäkahvilaan kannattaa käydä tutustumassa ja pysähtyä virvokkeille. Lisäksi kirkasvetisen lammen rannalta kannattaa vuokrata sauna ja nauttia kristallin kirkkaasta uimavedestä. Uimaan pääsee portaita pitkin suoraan saunasta.

Kommentit

 • Hienot laiturit, (poijut tosin liian lähellä isommille veneille), siistit veneilijöiden wc ja suihkutilat, mukava grillipaikka,
  Ravintolapalvelut hyvät ja palvelu erinomaista. Ilmakin suosi!

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 1 Keskiarvo: 4]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.