Astuvansalmi (kalliomaalaukset)

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Retkisatama
Alue
Puumala-Mikkeli
Satamanumero
4205
Koordinaatit
61°26'40.1"N 27°32'34.2"E
Yleisarvosana
Merikartta
L208
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Harvinaislaatuinen, historiallinen paikka, joka puhuttelee jokaista kulkijaa. Astuvansalmessa sijaitsee osa suomalaista historiaa jylhien kallioiden keskellä. Astuvansalmesta, aivan venelaiturin vierestä (oikealta puolelta) löytyvät noin 5000 vuotta vanhat kalliomaalaukset luolineen.

Palvelut

Palveluina Astuvansalmesta löytyy käymälä.

Satama

Astuvansalmi sijaitsee melko suojaisessa salmessa, josta löytyy pieni laituri johon pääsee myös suurilla veneillä.

Huomioitavaa

Astuvansalmessa on mahdollista kokea kaukaisen suomalaisen historian jälkiä. Kalliomaalaukset ovat kaikkien vapaasti ihailtavissa ja niiden toivotaan säilyvän muistona myös tuleville sukupolville. Siksi kuviin ei saa koskea eikä kallioon saa tehdä mitään merkintöjä. Maalaukset ovat muinaismuistolain suojaamia. Alueella on tulenteko kielletty. Kalliomalaukset luontopolkuineen tarjoavat todellisen seikkailun kaikille asiasta kiinnostuneille. VAROITUS! Astuvansalmen kalliot ovat todella jyrkkiä ja korkeita. Lapsia ei saa päästää yksin kallioille kiipeilemään. Todella kokemisen arvoinen kohde.

Veneilysaimaa suosittelee

Samalla karttalehdellä Uittamonsalmen pohjoisranalla sijaitsee myös kalliomaalauksia neljässä paikassa, joissa aiheena ovat paikalliset ihmiset, eläimet ja veneily! Vain "kivenheiton päässä" on erinomainen yöpymispaikka Kirkkotaipaleen ja Varkaantaipaleen kanavan välissä. Kallioniemen vierasvenesatama on suojainen ja hyvin varusteltu paikka, jossa vierailu on aina yhtä mukavaa. Nähtävyytenä Kallioniemessä on professori E.N Setälän kesähuvila, joka on rakennettu 1897.

Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anna arvosana
[Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

Mistä päin etsit satamaa?

Millainen kohde haussa?

Sataman ominaisuudet

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.