Sammakkoniemi (Linnansaaren kansallispuisto)

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Palvelusatama, Retkisatama
Alue
Savonlinna-Kuopio Varkauden reitti
Satamanumero
4757, 4756
Koordinaatit
62°06'03.8"N 28°31'02.5"E
Yleisarvosana
Merikartta
M227
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Linnansaaren kansallispuiston ytimessä, Linnansaaressa oleva kaunis lahti, jonne johtaa kapea salmi. Näihin maisemiin matkustetaan myös ympäri maailmaa ja maksetaan huikeita summia, että pääsee muutamaksi päiväksi kokemaan Linnansaaren kansallispuiston ainutlaatuista tunnelmaa.

Palvelut

Palveluina Sammakkoniemestä löytyy grillipaikka, käymälä ja jätepiste, sauna, kioski, opastaulu, luontopolut, laivalaituri ja vesipiste. Erityismaininnan saa innovatiivinen kanoottilaituri, joka soveltuu myös esteettömään käyttöön.

Satama

Satamaan johtaa viitoitettu kapea väylä salmesta, jossa vettä on noin 2,0 metriä. Kapeimmalta kohdalta väylän vieressä on ikävästi kiviä mutta ne ovat hyvin merkitty. Syväys ei salli suuria purjeveneitä tms. ja salmesta on navigoitava hyvin varovasti. Mutta perillä odottaa suojainen laguuni ja hyvät laiturit poijuineen. Suurille veneille on Haukiveden puolella laivalaituri mutta sen käytöstä on sovittava erikseen.

Huomioitavaa

Sammakkoniemi sijaitsee Linnansaaren kansallispuistossa ja on kansallispuiston keskeisin retkisatama, jonne myös kaikki palvelut keskittyvät. Luontopoluille ja luontoretkille kannattaa varata mukaan kiikarit, kamera, reppu ja kumisaappaat. Muista huomioida luonto ja mahdolliset rauhoitusajat ja -alueet liikkuessasi AINA kansallispuistossa.

Lisätietoja

Linnansaaren Sammakkoniemen leirintäalueen saunavarauksen voi tehdä helposti myös internetin kautta osoitteessa: https://www.oravivillage.com/fi/Linnansaari/Leirintaalue,-satama-ja-sauna

Veneilysaimaa suosittelee

Sammakkoniemen kesäkahvila satamassa on mukavan rento paikka, jossa luontoammattilasisiakin tapaa aika-ajoin ja voi vaihtaa kuulumisia. Sinne maksetaan myös laituri, sauna ym. maksut. Linnansaaren tuvassa kannattaa vierailla, kuten myös sataman vieressä olevalla Linnansaaren historiallisella tutkimusasemalla. Mielenkiintoinen paikka tutustua mitä kaikkea Linnansaaressa onkaan tutkittu aikanaan ja miten tutkijat ovat siellä asuneet.

Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anna arvosana
[Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

Mistä päin etsit satamaa?

Millainen kohde haussa?

Sataman ominaisuudet

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.