Lappeenranta

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Vierassatama
Alue
Lappeenranta-Puumala
Satamanumero
4030
Koordinaatit
61°03'42.3"N 28°11'22.0"E
Yleisarvosana
Merikartta
L200
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Historiallisen Lappeenrannan linnoituksen vieressä sijaitsee Lappeenrannan satamatori ja kesäelämänkeskus eli Lappeenrannan satama. Lappeenrannan satama on Etelä-Karjalaisten kokoontumispaikka ja vesiliikennekeskus.

Palvelut

Lappeenrannan sataman vierasvenesatamista (2 kpl) löytyvät kaikki vierasvenesataman palvelut. Jos ei toisesta niin sitten toisesta. Huoltoaseman rannan vieressä on ollut viime vuosina suosittu hiekkalinna, joka on lapsille erittäin mieluisa vierailukohde. Keskustan sataman vieressä on taas leikkipuisto, joka sekin näyttäisi olevan paikka, jossa viihdytään.

Satama

Toinen vierasvenesatamista sijaitsee kaupungin keskustassa ja palveluita tarjoaa Lappeenrannan kylpylä, jossa on aamusaunapalvelut. Toinen satama on sisääntulessa satama-aukon oikealla puolella, jossa sijaitsee polttoainejakelu ja septityhjennyspiste ym. venepalvelut. Voi valita viihtyykö paremmin kaupungin keskustassa vai hieman kauempana. Kumpaakaan kehumatta sen enempää niin oma suosikkini on ollut keskustan satama. Keskustan satamassa on myös isoille veneille kylkikiinnitysmahdollisuus portin takana.

Veneilysaimaa suosittelee

Lappeenrannan linnoitus on aivan sataman vieressä. Kannattaa tehdä vierailu linnoitukseen. Heti kun kaupunginpuoleisesta portista astuu sisään niin löytyy oikealta Kahvila Majurska. Suosittelen lämpimästi vierailua myös sinne ja herkkuhetkeä historiallisessa ympäristössä. Mikäli kaipaa suolaista purtavaa niin molemmilta Lappeenrannan toreilta löytyy paikalliset erikoisuudet Vety ja Atomi.

Kommentit

 • Aivan älyttömän likaiset ja epäsiistit WC-tilat keskustan satamassa 19.7.2020. Kummassakaan ei myöskään ollut paperia. Ilmoittautuminen on kännykällä ja opasteet hyvin niukat. Sijainti on hyvä.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 1 Keskiarvo: 2]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.