Enonkoski, Hyypiänniemi

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Vierassatama
Alue
Savonlinna-Joensuu
Satamanumero
5469
Koordinaatit
62°06'28.4"N 28°52'43.0"E
Yleisarvosana
Merikartta
V254
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Enonkosken Hyypiäniemen vierasvenesatama sijaitsee historiallisella teollisuusalueella, jossa on aiemmin toiminut meijeri. Miljöö on kylämäinen mutta pienessä koossa. Hienoja vanhoja rakennuksia.

Palvelut

Hyypiännimessä on saatavilla polkupyöriä lainaksi, jolla pääsee Enonkosken keskustaan, jonne on noin 3 kilometriä matkaa. Vettä ja sähköä sekä septin tyhjennysmahdollisuutta satamassa ei ole saatavilla. Vettä on saatavana kylältä.

Satama

Satamassa on tukeva betoniponttonilaituri, johon voi kiinnittyä kyljittäin. Laituri on vesiltä katsoen vasemman puoleinen. Satama on suojainen tuulilta mutta itä-tuuli saattaa käydä kuitenkin satamaan. Tukeva laituri antaa kuitenkin tuulen suojaa ja tukevan kiinnityksen. Satamaan pääsee kaikenkokoisilla veneillä.

Huomioitavaa

Hyypiänniemessä ei toistaiseksi ole saatavilla ravintolapalveluita. Enonkosken kartanolle (Enonkoski Kartano & Guesthouse) on noin 3 km matkaa, josta saa joka päivä majoitus- ja ravintolapalveluita.

Veneilysaimaa suosittelee

Sataman läheisyydessä on historiaa runsaasti nähtävillä. Mm. Enonkosken vanha silta ja museo. Myös Koloveden kansallispuiston luontotupa löytyy läheltä. Vastapäisessä Immonsaaressa sijaitsee kuulemman mukaan vanhan tiilitehtaan jäännökset, joka toimitti mm. tiilet meijerille.

Kommentit

 • Terve

  Olen juuri nyt Hyypiänniemessä. Sähköä eikä vettä saatavilla, septi ei käytössä. Polkupyöriä 6 kpl, uudenkarheita, saa lainata ilmaiseksi.
  Lappu seinällä että vettä saa torilta 😬
  Jotenkin rähjäsessä kunnossa muuten, kaikenmaailman romua ja tynnyriä siellä täällä. Laituri ja maisemat hyvät

 • Hieno miljöö ja hyvä kun on polkupyörät asiointia varten.
  Huusin hoitoon voitaisiin hieman satsata. Oli pari vuotta sitten yhtä hoitamattoman oloinen, kuin nyt.

 • morotuksia kaikille !
  kirjoittelin tuosta huussin ”hoidosta” suoraan Enonkosken kuntaan. vastasivatkin rivakasti ja lupasivat pistää asian kuntoon. seurailkaamme. eihän ilmaisesta laituripaikasta voi juuri mitään vaatia mut kun kerran huussi on ni pitää se hoitaa …

 • Joskus hyvinä aikaiona (8 vuotta sitten) tuolta sai vielä pizzaa ja kahvia

 • Hei kaikki! Valitettavasti Hyypiänniemi tulee olemaan ennallaan myös kesän 2024, siis patistelenkin Teitä yhä polkupyörien kanssa kirkolle. Mutta muistakaa piipahtaa Enonkosken Kartanolla (ent. Enonhovi/Korpi Bistro). Avaamme uuden hotelli-ravintolamme täysin uudella ilmeellä ja toivomme teistä myös monen piipahtavan moikkaamassa meitä ja nauttimassa esim. pizzaa sekä muita ruokalistamme herkkuja sekä virvokkeita.
  Nähdään kosken kuohuja ihaillen kesällä!
  Terv. ent. Rantsu ravintolan pitäjät Hyypiänniemestä Karoliina ja Vesa

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 2 Keskiarvo: 3]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.