Savonlinnan Törninpyörä

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Vierassatama
Alue
Puumala-Savonlinna, Savonlinna-Punkaharju ja Puruvesi
Satamanumero
4536
Koordinaatit
61°51'49.3"N 28°53'22.5"E
Yleisarvosana
Merikartta
L218
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Savonlinnan Törninpyörän vierasvenesatama sijaitsee historiallisissa maisemissa Savonlinnan matkustajasataman sekä torin ja Olavinlinnan puolessa välissä. Satamaan johtaa rantabulevardi, jota pitkin kävellessä on aivan kansainvälisen kesäkaupungin ytimessä. Vieressä ovat Saimaan kuuluista museolaivat ja hieman kauempana Olavinlinna, joka ei esittelyjä kaipaa tässä sen enempää.

Palvelut

Törninpyörän satamasta löytyvät kaikki vierasvenesataman palvelut pois lukien polttoaineen jakelu. Osa palveluista on kauniin Hotelli Hospizin yhteydessä. Tori on noin puolen kilometrin päässä.

Satama

Satamassa on tukevat laiturit ja sinne pääsee minkä kokoisilla veneillä hyvänsä. Vedet ja sähköt on laitureilla. Sataman heikoin lenkki on sen avoimuus idänpuoleisille tuulille sekä vilkas vesiliikenne sesonkiaikana sataman edustalla. Siitä syntyvä aallokko saattaa häiritä satamassa viihtymistä.

Huomioitavaa

Sataman edustalla on toisen itä-länsi viittaparin kohdalla on matalaa rannasta viitoille saakka. Joka kesä samalle matalikolle ajaa veneitä. Viittoja ei saa kiertää väärältä puolelta vaan Savonlinnan satamassa on turvallisinta noudattaa viitoitettua reittiä ja kiertää viitat oikealta puolelta.

Veneilysaimaa suosittelee

Museolaivoilla kannattaa vierailla. Salamalaivan kyljessä oleva reikä, joka upotti laivan aikoinaan on vielä nähtävillä laivassa. Rannassa on myös erinomaisia kesäravintoloita, joista jokainen voi valita oman makunsa mukaan.

Kommentit

 • Aallokko tosiaan ajoittain todella häiritsevää. Suosittelen välttämään vkon loppua. Paikalliset ajavat ylinopeutta sataman ohi ja aiheuttavat aaltoja. Sähkö pistokokeita laiturissa todella rajallisesti.

 • Venelaiturit ovat lukitulla alueella, jonne avaimen saa hotellilta maksun jälkeen (20e/yö). Suihkurakennus (kuppainen) satamassa, uimarannan vieressä ja hotellin alakerrassa klo 20 asti. Hotellista voi vuokrata saunaa (minikokoinen ja löylyt eivät vakuuttaneet). Hotellin aamupalasta saa 10% alennusta veneilijät, suosittelemme! Satamasta lyhyt kävelymatka torille ja olavinlinnaan. Lapsiperheille iso plussa vieressä olevasta pikkukakkosen puistosta ja uimarannasta. Savonlinnassa vieraillessa kannattaa venrilijänä hyödyntää mahdollisuutta ajaa citymarketin omaan kauppalaituriin ostosten ajaksi. Samanlainen myös motonetissä!

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 0 Keskiarvo: 0]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.