Hietasaari (Suur-Saimaa)

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Luonnonsatama, Retkisatama
Alue
Lappeenranta-Puumala
Satamanumero
4135
Koordinaatit
61°19'33.3"N 28°06'17.5"E
Yleisarvosana
Merikartta
L2012
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Hietasaari sijaitsee Lappeenrannan ja Puumalan reitin varrella, jonne on helppo poiketa. Hietasaaren kauniit hiekkarannat ja kirkas vesi houkuttelevat veneilijöitä uimaan ja saunomaan.

Palvelut

Palveluina Hietasaaresta löytyy mm. polttopuita, grillipaikka, käymälä ja jätepiste. HUOM! Sauna on toistaiseksi poissa käytöstä remontin vuoksi.

Satama

Hietasaaren satamat sijaitsevat pohjois- ja eteläpuolilla saarta. Laituri ja poijut sijaitsevat etelä-puolella, mutta säätiedotusten mukaan voi aina valita suojaisan puolen. Eteläpuolen satamaan johtavalle väylälle on asetettu pieniä veneväyläviittoja helpottamaan satamaan tuloa mutta niiden sijaintiin ei kannata luottaa, koska ne voivat olla poissa paikoiltaan tai puuttua esim. jäiden vuoksi. Laiturissa on vettä noin 2,0 m ja sinne pääsee suurellakin veneellä. Hiekkarannalla oleva hieno hiekka mahdollistaa veneen ajon tukevasti suoraan rantaan. Pohjoispuolen satama toimii kuten luonnonsatama.

Huomioitavaa

Hiekkarannat ovat lapsille mieluisia paikkoja. Saari on erityisesti Lappeenrantalaisten ja Imatralaisten suosiossa eli sesonkina ja viikonloppuisin ei saaressa tarvitse tuntea oloaan yksinäiseksi. Kuitenkin saaren lukuisat ankkuripaikat pohjois- ja eteläpuolella tarjoavat tilaa myös sitä vaativalle.

Kommentit

 • Erittäin vaikea lähestyä etelänpuoleiseen satamaan lahden kurkun matalan veden, useiden merkkaamattomien karien/kivien sekä merkkaamattoman sisääntulokulkuväylän vuoksi. Kannattaisi kertoa tällä sivustolla, miten eteläpuolen retkisatamaan kannattaa lähestyä. Tänä kesänäkin useita pohjakosketuksia ja propellirikkoja.

  • Maanmittauslaitoksen ortokuvasta näet hiekkasärkät ja kivet. Punaiselta tolpalta kohti linjatauluja ja niiden kohdalta koukkaus kohti laituria. Matalaa ja kiviä on noin 100 metriä laiturin puoleisen niemen jatkeella, mutta ei lahukan puolella, eli noin 100m leveydeltä on selvää vettä.

 • Lähestyminen onnistui ohjeiden mukaan hyvin, jäljellä oli yksi epävirallinen viitta ja joku on merkinnyt myös vaarallisimman kiven kanisterilla ( veneen syväys1,2m). Laituri tosi suojainen navakalta pohjoistuulelta, uskoisin että vain kaakkoistuuli haittaisi yöpymistä. Heinäkuun lopussa laituri oli kohtuullisen täysi mutta tilaa tehtiin kysymättä. Myös hiekkarannalle ajoi muutamia veneitä. Puita oli hyvin tehtynä ja saunasta erityinen kiitos! Tulipaikka näytti myös hyvältä, joskaan metsäpalovaroituksen takia sitä ei kokeiltu. Kannattaa ehdottomasti vierailla!

 • Huom. Sauna ei ole huonon kunnon takia käytössä kesällä 2022.

   • Hei,
    tiedoksi veneilijöille, että Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön Hietasaaren retkikohteen sauna on edelleen pois käytöstä. Kiuas on poistettu sekä sisäänpääsy rakennukseen estetty. Saunarakennus on todella huonossa kunnossa! Tiedotamme jos ja kun saamme uuden saunan retkikohteeseen.

 • Harmi homma. Mielestäni talkooporukalta yhden viikonlopun homma korjata sauna.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 4 Keskiarvo: 4]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.