Nestorinranta

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Palvelusatama
Alue
Lappeenranta-Puumala
Koordinaatit
61°25'50.0"N 28°00'03.6"E
Yleisarvosana
Merikartta
L207
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Nestorinranta on saaristolaiskylä-tyyppinen satama, jossa voi aistia kesäsaariston tunnelmaa mukavissa maisemissa Lietveden tuntumassa.

Palvelut

Nestorinrannassa on parasta rannassa oleva lettukahvila, jossa on mukava pistäytyä ja istuskella veden äärellä ja seurata sataman touhuja. Muita palveluja ovat käymälät, vesipiste, uimaranta, tilaussauna ja -grillikota, välinevuokraamo sekä teemalliset luontopolut. Vähän matkan päässä mäellä on myös majoitusta ja aamiaisia. Nestorinrannasta saa ateriapalveluja ryhmille.

Satama

Kävijöitä tervehtivät rannassa Nestorin ja norpan pronssipatsaat. Nestorinranta on Puumalan ja Saimaan saaristoreittien pyörälauttojen pysähdyspaikka ja laiturissa on paikat varattuna pyörälautoille aikataulun mukaisina aikoina. Pyörälauttojen aikataulujen mukaisesti laituriin voi kiinnittyä niiden ollessa vapaana mutta aikataulu on syytä varmistaa epäselvissä tilanteissa henkilökunnalta. Lahden pohjukassa on veneilijöille suojaisia laitureita. Henkilökunta opastaa ja avustaa mielellään veneiden kiinnityksissä satamaan. Satamassa on yöpymispaikat 2 – 3 veneelle.

Huomioitavaa

Päälaituri on varattuna pyörälautalle seuraavasti: 21.5-17.6 klo 11:30-14:30, 18.6-7.8 klo 11:30-16:30, 8.8-31.8 klo 11:30-14:30

Veneilysaimaa suosittelee

Lettukahvilassa maistuvat letut ja paikka on "pakollinen pysähdyspaikka" ainakin päiväkahvin aikaan.

Kommentit

 • Päälaituri on päivisin varattu pelkästään yhteysveneille. Eteläpuolen poukamassa on muutama laituripaikka, joihin pääsee metrin syväyksellä. Kylkikiinnitys.
  Erittäin mukava paikka pistäytyä nauttimaan joko suolainen tai makea lettu.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 1 Keskiarvo: 5]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.