Jouhivuori

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Luonnonsatama, Retkisatama
Alue
Savonlinna-Joensuu
Satamanumero
5477
Koordinaatit
62°08'33.9"N 28°53'27.3"E
Yleisarvosana
Merikartta
V254
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Enonkosken edustalla riittää kallioisia maisemia ja niiden välissä saattaa aika ajoin tehdä löytöjä. Kallioden välit kätkevät monesti kauniita ja suojaisia poukamia vaikkapa päivän veneretkille. Kalliopoukamat ovat sanomattakin monesti mykistävän kauniita luonnonihmeitä aina jääkaudelta saakka. Jouhivuori on ympäristöltään hyvin paljon samanlainen kohde kuin Linnasaaren kansallispuiston Linnavuori.

Palvelut

Jouhivuoren satamasta löytyvät puuliiteri, nuotiopaikka ja laavu sekä käymälä ja infotaulu.

Satama

Satama on Jouhivuoren retkisataman edustan kalliolla. Kalliossa on kiinityslenkit veneen keulalle mutta perä on laitettava ankkuriin. Kallion edusta on kuitenkin harmillisesti erittäin matala ja siinä on muutama iso kivi, joten on syytä tutkia huolellisesti pääseekö omalla veneellä retkisatamaan suoraan. Mikäli ei pääse, niin noin 60 m ennen satamaa on jyrkempi kallio, johon pääsee suuremmallakin veneellä. Jos on käytössä apuvene niin sillä voi mennä rantaan ja jättää isomman veneen ankkuriin suojaisaan lahden poukamaan.

Veneilysaimaa suosittelee

Niemenkärjen toisella puolella olevassa kalliossa on mielenkiitoinen kuvuointi ja kallio muodostaa "portaat" ylös vedenpinnasta. Kannattaa käydä vaikka veneellä siiinä vieressä katsomassa tarkemmin jos kiinnostaa.

Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anna arvosana
[Arvioita: 1 Keskiarvo: 3]

Mistä päin etsit satamaa?

Millainen kohde haussa?

Sataman ominaisuudet

Tavoita Saimaan veneilijät

Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.