Savonranta (Savonlinna)

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Vierassatama
Alue
Savonlinna-Joensuu
Satamanumero
5500
Koordinaatit
62°10'11.6"N 29°12'35.9"E
Yleisarvosana
Merikartta
V255
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Savonrannan kylä edustaa perinteistä suomalaista kylää, jossa on kesäisin matkailijoita ja mökkeilijöitä täydentämässä kylän omaa väestöä. Savonrannan erikoisuutena ovat kanavat ja kosket, jotka elävöittävät maisemaa vesistöhenkisesti. Savonrannan satama on kesäisin yksi kylän tapahtumien keskipiste.

Palvelut

Savonrannan vierasvenesatamassa ovat kaikki vierasvenestaman palvelut sekä ravintolapaviljonki rannassa. Myös polttoainemyynti. Noin 300m päässä vierasvenelaiturista löytyvät mm. ruokakauppa, apteekki, ravintola, matkahuollon ja postin noutopiste. Kyläpuodissa on saatavilla pienrautatarvikkeita, työkaluja yms. tavaraa sekä myös Alkon noutomyymälä. Myös veneiden huoltoon on saatavilla palveluja.

Satama

Satama on suojaisessa lahden pohjukassa, jonne väylä mutkittelee syväväylältä. Satamassa on tukevat laiturit sekä poijut kiinnittäytymiseen.

Lisätietoja

Kapealla väylällä on navigoitava huolella ja ajettava hitaasti, jotta vältytään vahingoilta. Väylä on kuitenkin selkeä.

Veneilysaimaa suosittelee

Savonrannan nähtävyydet ovat listattuna hyvin osoitteessa https://www.savonranta.fi/nahtavyydet/. Mm. Orivirran saarron linnakkeen jäännökset löytyvät Savonrannan kunnan keskustaajaman läheisyydestä Linnosaaresta.

Kommentit

 • Enemmän kuin pelkkä vierasvenesatama. Savonranta pieni kylä, jossa hyvät palvelut kävelyetäisyydellä vierasvenesatamasta. Sataman lisäksi mahdollisuus urheiluun mm. Tenniksen, Beach lentopallon, Frisbeegolfin pelaamiseen. Sataman vieressä myös uimaranta. Myös kaikki kaupat lähellä. Lisäksi Kylällä vanhamylly, jossa käsitöitä sekä usein taidehallinäyttely vanhalla piipulla.

 • Vieläkö Savonrantaan vievän väylän suulla on 14 metrin korkeudella oleva voimajohto?

 • Erinomainen kokonaisuus palveluja edullisella hinnalla! Saunat ja tulipaikat keskellä kylää!! Satamaravintolan pitsat ja burgerit ansaitsee erityismaininnan!!!

 • Mukava satama hyvällä paikalla, mutta käytännössä itsepalveluna vessojen huoltamista myöten. Maksun kerää ravintoloitsija, jolle satamapalvelut eivät kuitenkaan kuulu. Varsinaista satamayrittäjää ei näy eikä yhteyttä saa.

 • Rauhallinen paikka yöpyä. Rantatavintolq sulkee klo 18, jonka jälkeen alueella ei ole juurikaan ulkopuolista liikennettä. Palveluissa on tietysti aina toivomisen varaa, mutta hinta-laatusuhde on kuitenkin aivan erinomainen.

 • Mikäli rantaravintola on suljettu (kuten valitettavasti jo tältä kaudelta yrittäjä pisti oven kiinni), löytyy lounaskahvila (Kahvila Sara) ja ravintola (Myllykartano) palveluja lyhyen kävelymatkan päästä. Veneiden huolto- ja nostopalveluja lähellä ja nopeasti saatavilla HeMi-Serviceltä. Satamapalveluja tuottaa osuuskunta, siksi yrittäjää ei paikan päällä näy. Yhteystiedot löytyvät kuitenkin esim. laiturilta tullessa tankkauskopin seinästä. Tervetuloa suojaisaan Savonrannan vierasvenesatamaan!

 • Onko Savonrannan satamassa tosiaan veneen tankkausmahdollisuus (B/D)? Entä vesi ja septi?

 • Tankkausmahdollisuus. vesitankkaus ja septityhjennys on.
  Lisäksi sauna vierailijoille kuuluu yöpymismaksuun.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 5 Keskiarvo: 4.4]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.