Lieksa

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Vierassatama
Alue
Joensuu-Pielinen
Satamanumero
5797
Koordinaatit
63°18'34.3"N 30°00'39.8"E
Yleisarvosana
Merikartta
R288L
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Lieksan kaupungin satama sijaitsee kaunissa niemenkärjessä, jossa ovat hyvin hoidetut puistot hiekkarantoineen sekä leikkikenttineen ja rantaravintoloineen. Ei ihme, että alue on ulkoilijoiden suosiossa. Länteenpäin Pieliselle avautuva maisema hellii auringonottajia ympäri päivän ja vielä myöhään illallakin parhaimpaan kesäaikaan.

Palvelut

Lieksan satama-alueelta löytyvät ravintolapalvelut, jätehuoltö sekä leikkikenttä, hiekkaranta ja hyvät ulkoilualueet. Laituriin on saatavilla sähkö mutta vaatii hieman pidemmän kaapelin.

Satama

Vierasvenelaiturissa on huomioitu hyvin niin pienillä veneillä liikkuvat kuin hieman suuremmillakin veneillä liikkuvat. Rannanpuolella laiturissa on aisapaikkoja ja laiturin päässä on kylkikiinnityspaikat suuremmille veneille. Poijuja laiturissa ei ole.

Huomioitavaa

Veiraslaiturilta on hyvä näkymä aivan vieressä olevalle hiekkarannalle, joten mikäli lapsia päästää leikkimään sinne, niin suoranäköyhteys on hyvin laiturista rannalle.

Veneilysaimaa suosittelee

Lieksasta Kolille liikennöi säännöllisesti pieni matkustaja-alus. Mikäli haluaa lähteä käymään päiväseltään Kolililla retkellä niin se onnistuu vesiteitse mukavasti ilman, että itse tarvitsee ajaa veneellä.

Kommentit

 • Mukavana lisänä satamaravintolan takana metsässä on koirapuisto. Laivakoiratkin pääsvät jaloittelemaan ihan kunnolla.

 • 4.7.2022
  Vierasvenelaituriin ei pääse yli yhdeksänmetrin pituisella veneellä. Vierasvenelaituri oli myös lasten hyppimispaikka. Laivalaituriin pystyi kiinnittymään isolla veneellä, joka ei ole enää laivojen käytössä, mutta laituri oli varhaisteinien kokoontumispaikka ja meno sen mukaista. Käynti tässä satamassa oli suuri pettymys.

 • Vierasvenelaiturin päädyssä nykyään poijut. Meidän 10m vene mahtui juuri ja juuri. Muuten kiva paikka käydä, mutta varsin rauhaton laituri kun se toimii samalla nuorison uimahyppy ja lorvimispaikkana. Lisäksi useimmat paikalliset veneilijät ohiajaessaan kyntävät tehden suuria aaltoja.

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 3 Keskiarvo: 2.7]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.