Kallioniemi

location_on Näytä kartalla
Tyyppi
Vierassatama
Alue
Puumala-Mikkeli
Satamanumero
4227
Koordinaatit
61°27'47.8"N 27°30'26.6"E
Yleisarvosana
Merikartta
L208
Lähestymiskartta
Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö

Kallioniemen vierasvenesatama sijaitsee kahden kanavan välissä, kapean vesiväylän varrella, todella ainutlaatuisessa, kauniissa ja historiallisessa ympäristössä.

Palvelut

HUOM! Kallioniemen palvelujen saatavuus kannattaa varmistaa kesällä 2022 ennen niiden käyttöä. Kallioniemi on ollut suljettuna ainakin osittain kesän 2022 aikana. (Polttoaine, vesi, WC, suihkut, ravintolapalvelut, septitankin tyhjennys.)

Satama

Kallioniemen vierassatama sijaitsee suojaisessa salmessa, josta löytyy laituri, johon pääsee myös suurilla veneillä. Saatavilla myös polttoainetta suoraan veneeseen. Poijukiinnitys. Pohjoisesta tultaessa on silta, jonka korkeus on 8,0 m. Kulkuväylän syvyys kanavassa 1,7 m. Etelästä tultaessa ei korkeusrajoituksia vierassatamaan ole mutta Kallioniemen ohi ei enää pääse vaan vastassa on 12 metrin sähkölinja. Kirkkotaipaleen kanavan syväys ei ole tiedossa mutta siitä on tultu läpi myös Saimaa suurimmilla hinaajilla eli varmaan noin 2 metriä. Satama on suojassa kaikilta tuulilta.

Huomioitavaa

Jos olet matkalla Lappeenrannan suunnasta Mikkeliin tai päinvastoin ei muuta reittiä kannata harkita kuin Varkaantaipaleen- ja Kirkkotaipaleen kanavien kautta, mikäli veneesi ei ole kovin suuri. Sen lisäksi, että säästät melkoisesti matkassa ja ajassa koet unohtumattoman kanavaelämyksen. Kallioniemi on yöpymispaikkana eräs suosikkejani Saimaalla.

Veneilysaimaa suosittelee

Harvinaislaatuinen, historiallinen paikka, joka puhuttelee jokaista kulkijaa. Astuvansalmessa sijaitsee osa suomalaista historiaa jylhien kallioiden keskellä. Astuvansalmi on Kirkkotsaipaleen kanavan alapuolella parin mailin päässä. Astuvansalmesta, aivan venelaiturin vierestä (oikealta puolelta) löytyvät noin 5000 vuotta vanhat kalliomaalaukset luolineen. Kallioniemessä sijaitsee Setälän suvun vanha kesähuvila (1897), jonka rakennutti E.N. Setälä (1864-1935). Kallioniemen pohjois-puolella sijaitsee historiallinen Varkaantaipaleen kanava (1874-1877).

Kommentit

 • Todella huonossa kunnossa. Epäsiisti paikka.
  Septi rikki, miesten WC rikki, roskikset täynnä. Suihku tilat ala-arvoiset. En suosittele tätä paikkaa kenellekään veneilijälle.

 • Septi edelleen rikki ja nyt oli myös bensapumput rikki. Pumppuja sekä miesten vessaa tosin korjataan par aikaa.

  Jos uskaltaa käydä luonnonsatamien huusseissa, niin selviää tästäkin kokemuksesta 🙂

 • Kallioniemen yrittäjä löi hanskat tiskiin 2022 keväällä eikä satamapalveluita taida enää olla tarjolla. Kai laituriin kuitenkin kiinnittyä voi…

 • Kävitkö itse? Mitä mieltä olet?

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Anna arvosana
  [Arvioita: 3 Keskiarvo: 1.7]

  Mistä päin etsit satamaa?

  Millainen kohde haussa?

  Sataman ominaisuudet

  Tavoita Saimaan veneilijät

  Takaa näkyvyytesi tulevalla kaudella ja varaa banneripaikkasi heti.